Foto: Saša Pavlić

Policijski inspektor iz Niša na centru Marakane

(VIDEO) GRUJIĆ SUDI VEČITIMA: Deklarisali su ga kao GROBARA, a on je oštetio Partizan u derbijima

Sudija iz Niša Danilo Grujić biće glavni arbitar na predstojećem 154. "večitom" derbiju između Crvene zvezde i Partizana.

Fudbal
> 00:00h

Grujić (37), koji se na FIFA listi nalazi od 2012. godine, je inspektor Odeljenja za suzbijanje privrednog kriminala u niškoj policiji. Danilo Grujić je sudija prve kategorije, a nalazi se u elit grupi. On sudi i na internacionalnoj sceni, delom kao glavni, delom kao dodatni sudija u Mažićevom timu. Međutim, Grujić je u prošlosti bio suspendovan zbog grešaka koje je pravio na utakmicama. Ovo nije prvi put da Grujić bude glavni sudija u "večitom derbiju". On je sudio 141. meč Zvezde i Partizana odigran 26. marta 2011. godine. Grujić je tada dosudio penal za Crvenu zvezdu pošto je smatrao da je lopta pogodila u ruku Nemanju Rnića. Međutim, snimak je pokazao drugačije - lopta je Rnića pogodila u rame. Penal je izveo Evandro, a pogodio je stativu. Partizan je u finišu stigao do pobede od 2:0 golovima Vukića i Šćepovića.

Grujić je bio pomoćni sudija na 148. večitom derbiju odigranom 25. aprila 2015. godine. Utakmica je završena bez golova, a Grujić je kasnije suspendovan jer je oštetio Partizan za penal. On nije signalizirao očigledan prekršaj nad Balažicem u šesnaestercu Zvezde, zbog čega je udaljen sa terena neko vreme.
Grujić je u centar pažnje javnosti došao u aprilu 2012. posle meča Partizan - Vojvodina. On je pri rezultatu 1:1 dosudio penal za crno-bele. Partizan je na kraju slavio sa 4:1, a Vojvodina je meč završila sa dva igrača manje. Vojvodina se posle meča žalila na suđenje Danila Grujića.
Grujić je bio prvobitno suspendovan zbog suđenja, ali je kasnije utvrđeno da je sudio bez greške. Potom se na
društvenoj mreži Fejsbuk pojavila informacija da je niški arbitar veliki "grobar", kao i da je član navijačke grupe Grobari Čokot. Grujić je više puta u poslednjih nekoliko godina demantovao da je navijač Partizana. Grujić je bio u centru pažnje javnosti i u avgustu 2013. Naime, za utakmicu Partizan - Rad bio je delegiran sudija Darko Bogdanović, a za utakmicu Čukarički - Vojvodina sudija Danilo Grujić. Iznenada je došlo do zamene sudija na ova dva meča. Međutim, tada su iz Sudijske komisije FSS poručili da je u pitanju bila samo tehnička greška pri prepisivanju na zvaničnu stranicu FSS-a i da je ona ubrzo otklonjena, kao i da nije bilo zamene sudija. Grujić je bio suspendovan zbog grešaka na meču između Partizana i Rada 2013. godine. Niški sudija je u poslednjih nekoliko godina više puta sudio Partizanu i Crvenoj zvezdi protiv drugih klubova. On je u decembru prošle godine sudio meč Radnik - Crvena zvezda, a Surduličani su tvrdili da su oštećeni u ovom duelu.
Grujić je sudio ove sezoni Zvezdi protiv Radnika u Surdulici (2:1) i nedavno protiv Vojvodine kada su crveno-beli posle velikog preokreta slavili sa 3:2. Grujić je ove sezone vodio i dva meča Partizana. On je bio glavni arbitar na duelima Vojvodina - Partizan 0:0 i Mladost - Partizan 0:2. Crvena zvezda i Partizan sastaće se u u utorak od 17:30 na stadionu "Rajko Mitić" u prvom kolu plej-ofa Super lige. Zvezda uoči trećeg ovosezonskog derbija ima tri boda više od Partizana. U prvom Partizan je trijumfovao sa 1:0, dok je u drugom bilo nerešeno 1:1.