Foto: Story/Kurir

Voli Srbiju

(VIDEO) JAPANKA BRANI SRPSKI TURBO FOLK: Diplomirala na NARODNJACIMA, a obožava CECU, SEKU i VIKI

Fumi Uehata je Japanka koja je zaljubljena u srpske narodnjake, toliko da je odlučila da srpski turbofolk izabere za temu svog doktorata koji će braniti na Univerzitetu u Osaki.

Stars
> 00:00h

Nije baš niodkuda ova ljubav prema turbofolku. Naime, Fumi je studirala na Filozofskom fakultetu u Beogradu i živela u studentskom domu gde su se pravile žurke i tu se ljubav prema narodnjacima rodila.

Kada se vratila u Japan, zvuk srpske muzike počeo je da joj nedostaje. Od omiljenih pesama izdvojila je "Beograd“ od Cece, "Mahinalno" od Viki Miljković“, "Tako mlada“ od Tanje Savić i "Crno i zlatno“ od Seke Aleksić, rekla je Fumi.

Završila je osnovne i magistarske studije pri katedri za opšte umetnosti i katedri za muzikologiju. Pre tri godine dobila je državnu stipendiju Japana za doktorske studije i rešila da se vrati u Beograd.

Tema njene disertacije glasi "Studije o reprezentaciji i percepciji muzičkog izražavanja narodnog identiteta u pop-folk muzici u Srbiji".

"Ja sam mnogo zavolela Srbiju preko muzike. Divim se tome što imate tako bogatu muzičku kulturu, bez obzira na to da li su kompozicije stare ili nove", zaključila je Fumi.

Novosti.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) CECA ZAPALILA KOPAONIK: Muškarci bili GLASNIJI od žena, evo ko je došao da je podrži divu