Foto: Twitter/Ananke Group

Brza akcija policije

SPREČENO KRVOPROLIĆE: Teroristički napad na RUSKU AMBASADU u Berlinu osujećen u zadnji čas!

Navodni teroristički napad na rusku ambasadu u Berlinu, sprečen je "u poslednjoj sekundi", piše list "Bild am Sonntag", ne navodeći izvor te informacije.

Planeta
> 00:00h

Prema podacima pomenutog nemačkog lista, osumnjičeni je državljanin Maroka, kojeg "Bild" naziva Muhamed X. On je na društvenim mrežama raspravljao o planovima za napad, a bio je aktivan pod nekoliko pseudonima.

Foto: Profimedia

Marokanac je planirao da se prošle subote izgubi među učesnicima demonstracija, koje se održavaju ispred ambasade i izvrši napad. Prošlog petka su nemačke specijalne službe obavestile federalnu policiju, odeljenja policije u Saksoniji i Berlinu i Ministarstvo inostranih poslova o potencijalnom terorističkom napadu, prenosi "Sputnik".

U noći između petka i subote, nekoliko sati pre početka demonstracija, specijalne snage su uhapsile osumnjičenog u kampu za izbeglice u saksonskoj opštini Borsdorfu, nedaleko od Lajpciga. Prema podacima lista "Bild am zontag", sada policija proverava njegov mobilni telefon, očekujući da će pronaći dokaze o planovima za napad.

Ranije je ataše za štampu Ambasade Rusije u Berlinu Denis Mikerin saopštio Sputniku da Ambasada pažljivo prati slučaj 24-godišnjeg Marokanca, koji se sumnjiči za pripremu terorističkog napada na diplomatsku misiju.

(Bild am Sonntag/Sputnik)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

7 najkrvavijih terorističkih napada u Rusiji