Foto: AP

Zveckanje oružjem

(VIDEO) PENS: SVE OPCIJE NA STOLU Ka Severnoj Koreji tutnji neviđena američka vojna sila

SAD ništa ne isključuju u pregovorima sa Severnom Korejom - sve opcije su na stolu, saopštio je potpredsednik SAD Majk Pens tokom posete demilitarizovanoj zoni između dve Koreje, a Amerika naredne sedmice šalje ka Korejskom poluostrvu odjednom čak tri nosača aviona.

Planeta
> 20:56h

Kako se navodi, ka Japaskom moru već plovi nosač aviona "Karl Vinson", koji bi trebalo da do korejske obale doplovi 25. aprila, ali za njim kreću i "Ronald Regan" i "Nimic", saznaje južnokorejska novinska agencija Jonhap i dodaje da su u toku su pregovori Vašingtona i Seula oko zajedničke vojne vežbe, koja bi uključila udarne jedinice koje služe na tim brodovima.

Izvor Jonhapa ocenjuje da je ova odluka američkih vlasti bez presedana, kao i da aktuelna američka administracija na ovaj način pokazuje veliku moć kada je reč o vojnom obuzdavanju Severne Koreje, što nije bio slučaj prilikom administracije Baraka Obame.

"Narod i vojska Severne Koreje ne bi trebalo da sumnjaju u odlučnost SAD da stoji kraj svojih saveznika", rekao je Pens, koji je u posetu demilitarizovanoj zoni stigao dan posle neuspelog lansiranja rakete iz Severne Koreje.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Sila 9. epizoda Kimov leteći konj od kojeg se trese zemlja