Foto: Profimedia

Otkrivamo

AMERIKANCI SNIMALI FILM U SRBIJI: Svemirski brod u Krnjači

Zvezda serijala „Nepobedivi“ Skot Adkins snimao proteklih nedelja ostvarenje „Incoming“ u Beogradu, u filmskom studiju koji je preuređen u kosmičku bazu

Pop kultura
> 02:18h

Pre desetak dana u Beogradu pala je poslednja klapa američkog filma „Incoming“, u kojem glavnu ulogu tumači Skot Adkins, zvezda akcionih filmova i čuveni Juri Bojka iz serijala „Nepobedivi“.

Priprema za snimanje... Osoblje priprema scenu

Za potrebe snimanja debitantskog ostvarenja reditelja Erika Saragose, za koji je scenario napisao Horhe Saralegi, a po priči Rika Benatara i Najdžela Tomasa, sagrađen je svemirski brod u filmskog studiju u Krnjači. - Film je rađen u tajnosti. Nikom od aktera niti članova ekipe nije bilo dozvoljeno da priča za medije niti da objavljuje fotografije sa snimanja. Adkins je objavio samo video-snimak s treninga iz jedne teretane u Beogradu. Mnogo mu se dopao noćni život u Srbiji - priča sagovornik Kurira.

Realno... Komandni most na brodu

Producent filma je i Miloš Đukelić iz „Red prodakšensa“, čija kuća je objavila kako izgleda unutrašnjost broda. Svetski mediji preneli samo da je počelo snimanje i da je reč o uzbudljivom naučnofantastičnom filmu. Priča je ukorenjena u stvarnost današnjice. Sinopsis otkriva sledeće: Međunarodna svemirska stanica je pretvorena u zatvor iz koga niko ne može da pobegne. Ali, kada utamničeni teroristi zauzmu stanicu i pretvore je u projektil usmeren ka Moskvi, samo jedan pilot šatla i doktor početnik mogu da ih zaustave. Njihov zadatak otežava odbegli CIA agent (Adkins), koji ima sopstvene planove za stanicu i teroriste u njoj.

Adkins je najpoznatiji po pomenutom serijalu „Nepobedivi“ i ulozi Bojke, baš kao i čitavom nizu niskobudžetnih akcija u kojima je tumačio glavne uloge, poput „Turnira“ i „Nindže“. Zapažene epizodne uloge je ostvario u visokobudžetnim blokbasterima „Plaćenici 2“, „00:30 - Tajna operacija“, „Zločinački um“, „Doktor Strejndž“... U filmu pored Adkinsa glume i srpski glumci Milorad Kapor i Vladan Dujović.

Milan Jovanović Strongmen SKOT ME UBIJA OD BATINA Epizodnu ulogu u filmu „Incoming“ dobio je i Milan Jovanović, poznatiji kao Strongmen. U scenama borbi direktan partner mu je bio Adkins. - U novom naučnofantastičnom filmu me Skot ubija bukvalno tri dana. Tejzer, palica... I umirem tek u utorak uveče. Najebao sam od bacanja po raznim dušecima - napisao je na svom Fejsbuku Jovanović, koji izgleda jedni nije čitao ugovor.

Ljubomir Radanov

Foto: Red Production