Foto: Fonet, Dragan Kadić

Sve zbog protesta

MINISTAR ZA RAD UDARIO NA JAVNI SERVIS: Vulin: Tražiću smenu vrha RTS Bujošević: Volim kad se ljute

Dragan Bujošević, generalni direktor RTS, uspeo je da ujedini vlast i demonstrante - i iz Nemanjine 11 i s protesta stižu zahtevi za smenu vrha RTS zbog neobjektivnog informisanja javnosti.

Politika
> 00:00h

Dok demonstranti tvrde da se predsedniku Vučiću daje previše prostora, ministar Aleksandar Vulin tvrdi da novinari RTS pumpaju broj demonstranata i daju im previše prostora.

(VIDEO) LUPAM GLAVU POSRED ZIDA, GDE JE TANKO, TU SE KIDA: Evo šta su demonstranti pevali ispred RTS

Vulin je juče kazao da će na sednici Vlade zatražiti smenu vrha Javnog servisa. - Ako je sto ljudi, onda je sto ljudi, a ne hiljadu i da o tome postoji televizijski prilog od tri minuta - rekao je Vulin, dodavši da rukovodstvo RTS ne treba da se dodvorava onima koji bi da ih smene. On je naveo da se izveštavanje Javnog servisa o protestima promenilo od trenutka kada su demonstranti počeli da traže smenu rukovodstva RTS. Bujošević za Kurir kaže da ga raduje što su svi ljuti na RTS: - Ni u jednoj informativnoj emisiji RTS nije pomenut broj demonstranata. To je pravilo RTS, kao što je pravilo da se u predizbornoj kampanji ne objavljuju istraživanja javnog mnjenja.

(FOTO) KONAČNO RAZOTKRIVEN VEO MISTERIJE: Evo ko stoji iza MASOVNIH PROTESTA širom Srbije!

Oglasio se i premijer Vučić, koji je kazao da nije srećan zbog načina rada Javnog servisa, ali da o eventualnim smenama rukovodstva RTS odlučuju institucije, a ne ministar Vulin, on, niti ulica. Vučić je kazao i da jeste uočljivo da RTS pravi petominutni prilog kad neko skupi 60 ljudi, a nema vesti kad neko drugi skupi 600 ljudi: - Ali hajde... K. B.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV SEDMI DAN PROTESTA: Ovako je bilo sinoć ispred RTS-a