Foto: Tanjug/Dejan Simićević

Varavarstvo

NAPAD U KOSOVSKOJ MITROVICI: Oštećeno vozilo, privedena petorica Albanaca

KOSOVSKA MITROVICA - U severnom delu Kosovske Mitrovice večeras oko 22 sata oštećeno je jedno putničko vozilo a Kosovska policija je privela petoricu mladića albanske nacionalnosti.

Crna Hronika
> 00:00h

Regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić izjavio je da je Kosovska policija privela pet mladića albanske nacionalnosti, zbog sumnje da su pokušali da izazovu nerede i zbog oštećenja pokretne imovine.

Foto: Tanjug/Dejan Simićević

Protiv njih će, kako je kazao Bojić, biti preduzete dalje zakonske radnje u skladu sa odlukom nadležnog tužioca. Na putničkom automobilu marke "fijat", koje je bilo parkirano ispred jedne od zgrada u ulici Knjaza Miloša u severnom delu Kosovske Mitrovice, polomljeno je zadnje staklo.

Na društvenim mrežama pojavila se informacija da je grupa Albanaca došla u severni deo Mitrovice iz pravca Bošnjačke mahale, da su neki od njih imali palice, da su provocirali Srbe i koristili kamenice. Zbog postupka koji je u toku u Kosovskoj policiji nisu mogli da daju više detalja o ovom događaju.

Foto: Tanjug/Dejan Simićević

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić izjavio je da prema informacijama sa kojima on raspolaže osumnjičeni sa sobom nisu imali lična dokumenta i da to navodi na sumnju da su imali nameru da izazovu incidente. "Nadam se da će tužilac na pravi način okvalifikovati slučaj kako bi se poslala jasna poruka svima koji žele nasilje i izazivanje nereda", dodao je Rakić.