Foto: Profimedia

Nov udar na teroriste

DOLIJAO VOĐA ISLAMSKE DRŽAVE: Šiiti tvrde da su ga uhapsili Rusi, Iračani demantuju!

Jedan od lidera ID, Abu Bakr Al Bagdadi navodno je uhapšen je za vreme bekstva iz Mosula, saopštavaju arapski mediji, pozivajući na načelnika informacione službe pri Komitetu za bezbednost i inforamcije UN Hejtama Abu Saida.

Planeta
> 14:20h

Sa druge strane obaveštajna služba iračkog Ministarstva odbrane saopštila je da je vođa Islamske države Abu Bakr al Bagdadi i dalje živ i da se nalazi u Siriji, dok irački sajt povezan sa šiitskim milicijama tvrdi da je Al Bagdadi uhvaćen na severu Sirije u operaciji koju su organizovali ruski obaveštajci, nakon što je vođa Islamske države 2. aprila pobegao iz iračkog grada Mosula.

Al Bagdadi je navodno uhapšen u trenutku dok je prelazio granice između Iraka i Sirije. Juče se takođe pojavila informacija da je kod Mosula bio ubijen jedan od pomoćnika Al Bagdadija - Hasbula al Kavkazi, poznat pod nadimkom Kavkaski emir.

Istovremeno šef federalne policije Iraka general Raed Šajer Džavdar izjavio je da je Abu Hadžir al Rusi vojni lider Islamske države poginuo u raketnom napadu u zapadnom Mosulu.

Podsetimo, početkom marta Al Bagdadi se obratio članovima Islamske države govorom u kojem je priznao više poraza u poslednje vreme.

Ranije, sredinom februara, mediji su saopštili da je lider terorista bio ranjen za vreme vazdušnog udara u Iraku.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14 SATI UŽIVO : Kada se tačno vraća zima u Srbiju?

(Sputnjik Srbija/Nezavisne)