Radar

(KURIR TV) SAOBRAĆAJNA RACIJA NA PUTEVIMA U SRBIJI: Za dva dana zabeleženo 5.000 PREKRŠAJA!

Beograđanin koji je po gradu vozio 140 km na čas je rekorder, sa čak 90 kilometara više od propisane brzine

Crna Hronika
> 00:00h

BEOGRAD - Više od 5.000 prekršaja zabeleženo je za samo dva dana akcije koju sprovodi saobraćajna policija u Srbiji, a od toga je 4.650 vozača prekoračilo brzinu. Rekorder je vozač iz Beograda koji je po gradu vozio 140 kilometara na čas, čak 90 više od propisanog. Pijani usred dana Aleksandar Radenković, viši policijski inspektor u Upravi saobraćajne policije, kaže da 31 zemlja u svetu ovih dana sprovodi akciju, koja će trajati do 23. aprila, ali u okviru nje imaju i tzv. spid maraton, odnosno 24-časovnu kontrolu brzine. - Na terenu je oko 150 ručnih radara i deset presretača - rekao je juče Radenković, s kojim smo razgovarali na Novom Beogradu, u Ulici Milutina Milankovića, gde je bila ručna radarska kontrola.

RIGOROZNA KONTROLA VOZAČA DVOTOČKAŠA: Maskirani policajci love motocikliste! Radenković objašnjava da policajci, osim brzine, kontrolišu i ostale prekršaje.

Nema gledanja kroz prste... Saobraćajac sa ženom koja je vozila 71km/h umesto 50

Brzina odnosi živote

- Proveravaju se i registracija, pojas, korišćenje mobilnog, i radi se alko-test. Iznenađujuće je koliko smo vozača u po bela dana zaustavili koji su imali alkohola u krvi - rekao je sagovornik Kurira. Prema njegovim rečima, prekoračenje brzine je ubedljivo vodeći uzrok nesreća. - Od početka godine do 18. aprila, u 9.716 saobraćajki poginulo je 138 ljudi - navodi Radenković. Dok smo s njim razgovarali, radar je zabeležio prekoračenje brzine automobila, i to za 21 kilometar, a vozila ga je trudnica. - Žurim kod lekara - rekla je ona, a saobraćajac joj je napisao kaznu.

NE PROPUSTITE...

VOZAČI, OPREZ! ČEKAJU VAS OGROMNE KAZNE: Ni izostanak paketa prve pomoći se neće tolerisati (FOTO) AKCIJA SAOBRAĆAJACA U BEOGRADU: Za noć kažnjen 371 vozač, 178 vozilo u pijanom stanju ZAMKA ZA VOZAČE: Policijska sačekuša usred njive

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) INTERVENTNA MU PREPREČILA PUT: Racija na Pančevačkom putu

J. Rafailović