Foto: Reuters

Napad na fudbalere

MUNJEVITA AKCIJA POLICIJE Uhapšen osumnjičeni Rus za bombaški napad na fudbalere Borusije!

Nemačko tužilaštvo saopštilo je da je uhapšen osumnjičeni za bombaški napad u Dortmundu 11. aprila na klupski autobus igrača Borusije.

Fudbal
> 02:08h

Nemačko tužilaštvo saopštilo je da je uhapšen osumnjičeni za nedavni bombaški napad na autobus, koji je prevozio igrače fudbalskog kluba Borusija Dortmund, navodeći da je u pitanju Rus s nemačkim državljanstvom.

Tužilaštvo je u saopštenju navelo da je uhapšen 28-godišnji Sergej W. Sumnja se da je on to učinio iz finansijskih razloga, preneo je AP.

Foto: Bild.de printscreen

Istražitelji su na mestu napada pronašli poruku u kojoj odgovornost za napad preuzima Islamska država, ali su ubrzo potom doveli u pitanje autentičnost pisma.

Nemački mediji navode da je osumnjičeni na dan napada navodno bio u istom hotelu u kom su odseli i fudbaleri i da je njegova soba gledala na ulicu u kojoj su odjeknule eksplozije.

Podsetimo, 11. aprila na igrače Borusije izveden je bombaški napad u kojem je povređen jedan fudbaler. U tom napadu povređeni su jedan igrač i jedan policajac.

On je uhapšen u blizini Tibingena, grada na jugozapadu Nemačke, a krajem prošle nedelje je protiv njega pokrenuta istraga zbog pokušaja ubistva. Mediji pišu i da je napad izveo iz pohlepe. "Bild" navodi da je želeo da obori cenu akcija Dortmunda kako bi profitirao, prenosi Dojče vele.

(EPK/Bild/Tanjug)