Foto: Printscreen

Nikoleta Bergel za italijansku televiziju

ISPOVEST SESTRE IGORA VACLAVIĆA: Nisam znala da mi brata jure zbog ubistava

Sestra osumnjičenog ubice iz Subotice Igora Vaclavića, za kojim traga Italija, gostovala je na italijanskoj televiziji tvrdeći da ne zna gde joj je brat

Crna Hronika
> 18:04h

BOLONJA - Nikoleta Bergel, sestra Igora Vaclavića, koji je u bekstvu već dvadeset tri dana, u subotu je dala intervju italijanskoj televiziji u kojem je otkrila do sada nepoznate detalje o svom bratu. Kako su preneli mediji, Nikoleta Bergel u Subotici živi s majkom, a kako je navela, njen brat je porodični dom napustio kad je ona imala četiri ili pet godina. Razgovarali na Fejsbuku - Ne mogu reći da ga dobro poznajem jer smo se od tada čuli jednom ili dvaput godišnje. Poslednji put smo razgovarali prošle godine, i to nakratko. Uvek se čujemo preko Fejsbuka jer nemam njegov broj telefona. Rekao mi je da u Italiji radi u jednom auto-šopu - ispričala je Nikoleta Bergel. Na pitanje novinara da li joj je slao novac, devojka je odgovorila negativno. - Ne, nikada ništa nije slao. Njegovo ime je Norbert Feher. Nisam ni znala da se predstavlja kao Igor Vaclavić, za sve sam saznala preko Fejsbuka - rekla je devojka tokom intervjua.

Ona je tokom razgovora pomenula da nije znala da je njen brat bio u zatvoru. - Moja porodica je nešto znala, ali nisu želeli da mi išta govore o tome. Ne znam ni gde je mogao da nauči da rukuje oružjem. Nikada nije pričao o svom životu - dodala je Nikoleta. Razgovor s policijom Ona je u intervjuu potvrdila pisanje Kurira da će policija razgovarati s porodicom begunca. - Srpska policija je kontaktirala s mojom majkom, u to sam sigurna, ali mislim da italijanska još uvek nije - zaključila je Bergelova. Podsetimo, Igor Vaclavić aka Norbert Feher sumnjiči se da je ubio dvojicu muškaraca u okolini Bolonje. Policija već 23 dana pretražuje šumu između Bolonje i Ferare, a veruje se da je osumnjičeni ranjen. Dosadašnja istraga je pokazala da je Srbin imao pomagače, od kojih je saslušana izvesna Rumunka s kojom je navodno bio u vezi.

Smrt čuvara iz 2015. UBIO I TREĆI PUT? Italijanski mediji su preneli da je policija otvorila istragu i povodom ubistva čuvara Salvatorea Čijanezea u decembru 2015. Navodno, sumnja se da je Vaclavić i njega ubio. - Princip ubistva je isti kao i kod ova dva zbog kojih traže Vaclavića. Metak kojim je Čijaneze ubijen je bugarskog porekla, pa bi Vaclavić, kao deo „slovenske bande“, mogao da bude izvršilac - preneli su mediji.

J. Ivić