Foto: Fonet

Briljira u dresu ivanjičkog kluba

JUNAK JAVORA: Stefan Tripković rešio da zaustavi večite

Posle gola u Nišu, koji je odveo Javor u plej-of Superlige, a zatim i pogotka na Voždovcu, ovaj mladi fudbaler najavio velika dela

Fudbal
> 20:06h

Gol Stefana Tripkovića u Nišu odveo je Javor u bezbrižni plej-of, a Čukarički ostavio u donjem delu tabele da se bori za opstanak. Isti igrač, sedam dana kasnije, na Voždovcu je ponovo bio precizan za vođstvo Ivanjičana, potvrdivši tako da se nalazi u dobroj formi i da Javor može i više od osmog mesta. - Nisam očekivao da će taj gol u Nišu da izazove negativne reakcije kod konkurenata, ali je sve to normalno u fudbalu. Ovoga puta smo se mi radovali, jer smo protiv Radničkog stvarno dobro odigrali i zaslužili da pobedom overimo plasman u plej-of - kaže Tripković za Kurir. Kada je dolazio u Ivanjicu zimus, mediji su objavili da je Javor dobio novog Nikolu Žigića. - Greškom sam predstavljen kao novi Žigić, a to je zapravo jedan momak koji još može da nastupa za omladince. Ja sa svojih 190 cm ne mogu da budem Žigić, ali se trudim da mu se približim dobrim skokom i igrom glavom. Krenulo mi je dobro otkako sam došao u Javor. Iako je veoma mlad, 23-godišnji Tripković iza sebe već ima iskustvo igranja u inostranstvu. - Otišao sam baš mlad u Estoniju. Nije to bilo loše iskustvo. Za polusezonu sam postigao osam golova, ali sam ipak odlučio da se vratim u Srbiju. Jače je takmičenje i brže se napreduje. Sad sigurno neću žuriti s novim odlaskom preko. Dobro mi je u Ivanjici i voleo bih da ovde ostavim trag - jasan je ovaj sjajni fudbaler. D. P.

Promena trenera VASILJEVIĆ NAS RAZBUDIO Umesto Blagojevića, na klupu Javora došao je iskusni Srđan Vasiljević, koji je svojevremeno bio asistent selektorima Vladimiru Petroviću Pižonu i Radovanu Ćurčiću u mladoj i A reprezentaciji. - Promena trenera nas je razbudila i dovela u red. Kao tim smo odlično reagovali na ono što od nas traži trener Vasiljević, što se vidi i po naša dva meča sa Radničkim i Voždovcem - zaključio je Tripković.