Foto: Dragan Kadić

Trener Partizana kaže da je u odličnim odnosima sa kapitenom

DŽIKIĆ O NOVICI VELIČKOVIĆU: Posvađali smo se... Da sam hteo da krijem, ne bismo vikali po Pioniru

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da mu je drago što je njegova ekipa pobedila "večitog" rivala Partizan, kao i da je to bio cilj.

Košarka
> 00:00h

"Zadovoljan sam pobedom. U danu pred meč sam tekao da je ovaj duel bitan i u rezultatskom smislu, ali svi dobro znamo dobro šta znači meč izmedju Zvezde i Partizan. Uspeli smo da savladamo Partizan i dodjemo do drage pobede. To smo večeras uspeli da osetimo", rekao je Radonjić novinarima posle utakmice. Crvena zvezda pobedila je večeras Partizan sa 85:74 u drugom kolu Super lige Srbije i tako izbila na prvo mesto domaćeg prvenstva. "Idemo dalje, ima još mnogo da se igra. Pogotovo za nas, koji smo u ovo ušli iz malo druge situacije. U principu uspeli smo u nekom trenutku da dodjemo do razlike, koja nema je donela neki mir. Primili smo dve trojke kada je bila bojazan da utakmica može da ode u drugom smeru, ali i to smo uspeli da iznesemo. Ja bih ipak sačekao da prodje malo vremena, da pokušamo da dobrim igrama ostvarimo ono što nam je potrebno. Nama je bila ideja da pobedimo i dodjemo do bodova. To smo i ostvarili", rekao je Radonjić.

Trener Partizana Aleksandar Džikić rekao je da mu je drago što se njegova ekipa posle lošeg početka i dvocifrenog zaostatka protiv Crvene zvezde vratila u utakmicu i učinila je zanimljivom. "Ne možes meč da počneš sa 12:0, ali vratili smo se u egal i to mi se sviđa. Učinili smo utakmicu zanimljivom. Ipak, napravili smo neke greške. Oni su dobar tim, primili smo previše poena iz reketa, a nismo bili u bonusu. Ali polako, ovo je tek početak KLS. Mislim da možemo da igramo bolje i igraćemo bolje", rekao je Džikić. Mediji su prethodnih dana pisali o sukobu sa kapitenom Novicom Veličkovićem, a Džikić je kazao da su on i Veličković u odličnom odnosu. "U odličnim smo odnosima. Posvađali smo se... Da sam hteo da krijem, ne bismo vikali po Pioniru. Zar ne?! Možda je dobro što se to sada desilo. Pišu mediji i da je Kecman trener, a svlačionica polarizovana.", rekao je Džikić.