Foto: Youtube Printscreen

Upozorenje

SIN NEKADAŠNJEG NACISTIČKOG VOĐE PORUČUJE: Ne verujte nama Nemcima! Mi smo narod bez empatije

"Nemačka bi mogla da se vrati autoritarnim metodama ako se ekonomski uslovi u Evropi pogoršaju", tvrdi sin Hansa Franka, glavnog guvernera Poljske za vreme Drugog svetskog rata, poznatog i pod nadimkom "Koljač Poljske".

Planeta
> 00:00h

Niklas Frank kaže da prezire svog oca zbog zločina koje je počinio dok je bio generalni guverner Poljske od 1939. do 1945. godine. On danas putuje Nemačkom i drži govore o svom ocu i nasleđu nacističkog vremena. Hans Frank je osuđen za ratne zločine i zločin protiv čovečnosti na suđenju u Nirnmbergu, te je pogubljen 1946. godine.

Nacionalista koji ne veruje Njemačkoj

"Ja volim Nemačku. Volim kad smo svetski prvaci u fudbalu. Nacionalista sam. Svidelo mi se kada je Merkelova rekla da ćemo primiti izbeglice. Ali to se sada promenilo, videli ste, glas većine je bio kao da se opet radi o Jevrejima. Ta močvara dolazi", rekao je Niklas.

Kad su ga novinari upitali da li stvarno toliko nema poverenja u Nemačku, odgovorio je potvrdno.

"Sve dok je naša ekonomija sjajna i dok imamo novca, društvo je vrlo demokratsko. Ali, kada bismo imali pet do deset godina teških ekonomskih problema... močvara je jezero, ali je i more i opet će progutati sve", poručio je u razgovoru za BBC.

(index.hr)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14 SATI UŽIVO: Čije obaveštajne službe stoje iza širenja velikoalbanskih ideja ?