Foto: Beta/Emir Burlović

Ne trpe kritike

BEŽANIJA OD IZETBEGOVIĆA: Klub SDA u parlamentu BiH napustla još tri poslanika

Zastupnici u Parlamentu Bosne i Hercegovine Sadik Ahmetović, Šemsudin Mehmedović i Salko Sokolović napuštaju Klub Stranke demokratske akcije, potvrdio je za Al Džaziiru Ahmetović.

Bosna i Hercegovina
> 00:00h

Odluku su donijeli nakon što im je Predsedništvo SDA izreklo meru ukora zato što, protivno stavu stranke, nisu podržali Zakon o akcizama BiH prilikom glasanja u Parlamentu.

Ahmetović je rekao da su Mehmedović i on već izneli svoje stvari iz Kluba, a da će to, prema dogovoru, učiniti i Sokolović. Prethodno je iz SDA isključen Senad Šepić, takođe poslanik u državnom parlamentu.

Plan četvorice poslanika je da formiraju poseban klub u Parlamentu, rekao je Ahmetović za Al Džaziru.

"SDA će doneti svoju odluku verovatno kad smo mi u pitanju, mi smo svoju već doneli. Više će se znati u narednim danima… Mi ćemo formirati svoj klub i sve ono što bude od interesa za BiH i građane BiH i sve ono što će značiti bolje za BiH, taj klub će raditi u tim interesima do narednih izbora. Po onome kako je formirana parlamentarna većina i stranke i koje su je formirale u ovom trenutku, takva većina više ne postoji“, kazao je Ahmetović.

Predsednik Kluba SDA u državnom parlamentu Amir Fazlić je rekao: "Pre svega, meni je žao što je došlo do ove situacije. Organi stranke su analizirali situaciju i izrekli meru koja je inače najmanja mera koja se izriče za neke eventualne prekršaje unutar SDA. Žao mi je što izlaze iz Kluba, ali sam ubeđen da će se u narednom periodu voditi razgovori i ubeđen sam da oni nijednim svojim postupkom neće ugroziti nijedan zakon koji je u interesu BiH“.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14 SATI UŽIVO: Čije obaveštajne službe stoje iza širenja velikoalbanskih ideja ?

(Al Džazira)