Foto: AP

Slavila na startu turnira u Štutgartu

(VIDEO) TRIJUMFALNI POVRATAK LEPE RUSKINJE: Šarapova se pobedom posle 15 meseci vratila na teren

Ruska teniserka Marija Šarapova se pobedom vratila na teren posle pauze od 15 meseci zbog suspenzije.

Tenis
> 12:40h

Šarapova je u prvom kolu WTA turnira u Štutgartu pobedila Italijanku Robertu Vinči 2:0, po setovima 7:5, 6:3. Ovo je bio treći međusobni duel ruske i italijanske teniserke, a treći trijumf Šarapove.

Šarapova će u drugom kolu igrati sa zemljakinjom Ekaterinom Makarovom. Šarapova se posle suspenzije od 15 meseci zbog korišćenja zabranjenih supstanci trijumfalno vratila na teren. Šarapova je za turnir u Štutgartu dobila "vajldkartu".
Ona je prošle godine dobila dvogodišnju suspenziju, nakon nakon što su njeni doping rezultati sa Australijan opena bili pozitivni na meldonijum, supstancu, koja je 1. januara 2016. stavljena na listu zabranjenih. Marija je rekla da nije znala za tu odluku Svetske antidoping agencije i da je meldonijum uzimala zbog problema sa srcem. Sud u Lozani je posle žalbe Šarapove kaznu Ruskinji smanjio na 15 meseci.
Turnir u Štutgartu, koji je Šarapova osvajala tri puta uzastopno, od 2012. do 2014. godine, igra se za nagradni fond od 710.900 evra. POGLEDAJTE BONUS VIDEO - Svi skandali Marije Šarapove