Foto: Shutterstock

Recept

Čokoladni brauni - hrana za dušu

Sastojci:

Recept dana
> 18:48h

- 250 g putera - 400 g crne čokolade - 6 jaja - 150 g šećera - kesica vanilin šećera - 150 g brašna - kašika ruma PRIPREMA: 1. Stavite puter i sitnije izlomljenu čokoladu na srednju vatru da se polako otope. 2. Dok se čokolada topi, umutite penasto 6 jaja, 150 g šećera i kesicu vanilin šećera. Kada umutite jaja, dodajte toj smesi rastopljenu čokoladu i umutite u homogenu smesu. 3. Dok mutite, dodajte 150 g brašna i kašiku ruma za aromu. Pleh obložite pek-papirom i izlijte smesu. Pecite 25 minuta na 180 stepeni. 4. Pri serviranju, prelijte pojedinačne braunije otopljenom čokoladom i ukrasite bobičastim voćem ili seckanim orasima.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Čokoladna fantazija koja se topi u ustima: Kolač koji se BRZO sprema, a još BRŽE pojede