Istraga

RANJAVANJE ROGANOVIĆA U HERCEG NOVOM: Osakaćeni Crnogorac drug Saleta Mutavog

Novljanin koji je u eksploziji automobila ostao bez obe noge bio blizak sa beogradskim navijačima Aleksandrom Stankovićem i Veljkom Belivukom

Crna Hronika
> 02:54h

HERCEG NOVI - Duško Roganović (35) iz Herceg Novog, koji je u utorak ostao bez obe noge, kada je eksplodirala bomba postavljena pod njegov automobil u blizini autobuske stanice u Herceg Novom, bio je prijatelj ubijenog vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića (29), zvanog Sale Mutavi, pišu crnogorski mediji. Prema rečima izvora crnogorskih medija, Roganović se druži sa još jednim beogradskim Grobarom - Veljkom Belivukom (32), koji je od februara u zatvoru zbog sumnje da je 30. januara u centru Beograda ubio Vlastimira Miloševića.

- Roganović je često boravio u Beogradu, gde je viđan u društvu istaknutih članova i vođa navijača Partizana. Navodno je bio prijatelj s Veljkom Belivukom, zvanim Velja Nevolja, koji važi za vođu navijačke grupe Partizana Janičari. Roganović se pre hapšenja Belivuka neretko sastajao s njim u srpskoj prestonici. Takođe, nije tajna ni da je teško ranjeni Novljanin bio prijatelj pokojnog Saleta Mutavog, čije je ubistvo još uvek nerazjašnjeno, a koje se dovodi u vezu sa pojedinim crnogorskim kriminalnim klanovima - prenosi podgorička štampa reči izvora upućenog u slučaj.

Viđali se u Beogradu... Veljko Belivuk

Podsetimo, Duško Roganović je 2014. godine bio osuđen na osam godina zatvora zbog ubistva vođe navijača Delija Marka Vesnića iz Beograda i ranjavanja Ivana Markovića u Igalu 2009. godine. Roganović je izašao iz zatvora 27. januara 2016. godine. - Otkad je izašao iz zatvora, Roganović je često boravio u Beogradu, a naročito u poslednje vreme. U Herceg Novi je retko dolazio, a u Crnu Goru je ušao samo pet dana pre pokušaja ubistva - 19. aprila, i to iz Albanije - prenose mediji i dodaju da se sumnja da je njegovo ubistvo naručeno iz Beograda.