Foto: Reuters

Vembli će biti prepun

(VIDEO) BOKSERSKI SPEKTAKL U HRAMU FUDBALA: Kličko juri titulu protiv neporaženog Džošue

Britanski bokser Entoni Džošua boriće se protiv Ukrajinca Vladimira Klička za titulu šampiona sveta u teškoj kategoriji u verzijama WBA, IBF i IBO.

Ostali sportovi
> 00:00h

Ovaj meč biće održan na legendarnom stadionu Vembli, a očekuje se prisustvo oko 100.000 navijača. Džošua ima samo 27 godina. On je u profesionalnoj karijeri imao 18 mečeva, a svih 18 je dobio nokautom. Britanac je 2012. na OI u Londonu osvojio zlato, a potom je prešao u profesionalce. Džošua će protiv sebe imati Klička, koji ima čak 68 profesionalnih borbi od kojih je dobio 64. Kličko je 53 borbe dobio nokautom, a profesionalac je postao pošto je osvojio zlato na OI 1996.

Kladionice smatraju da je Džošua favorit, iako je Kličko posle poraza od Tajsona Fjurija u novembru 2015. silno motivisan da ponovo pokaže klasu. "Uvek sam se za svaku borbu pripremao kao da je poslednja. Tako je i sada. Ne želim samo da pobedim, već i da to ostvarim u velikom stilu. Siguran sam da mi godine nisu prepreka, već, naprotiv - prednost. Ali, da vidimo, znam sa kim se borim, sve će se pokazati u ringu", rekao je Kličko.
Džošua očekuje najveću pobedu u karijeri. "Jednom borac, uvek borac - svim velikim šampionima, kao što su Formen ili Holifild, godine nisu bile prepreka. Ipak, sve zavisi od protivnika, odnosno mene. Videćemo u subotu koliko je Kličko dobar. Izlazim na najveću moguću scenu, spreman sam da idem do kraja. Jedva čekam da borba počne", kazao je Džošua.