Foto: Dado Đilas

Mere analizirane na sednici Biroa za koordinaciju službi bezbednosti

PRIORITET STABILNOST DRŽAVE I REGIONA Stefanović: Preduzete mere bezbednosti, Srbija je mirna zemlja

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je Srbija mirna i stabilna zemlja koja neće imati nikakvih problema, jer se preduzima dovoljno mera da bi se ljudi osećali bezbedno.

Politika
> 00:00h

Stefanović je kazao da su juče na sednici Biroa za koordinaciju službi bezbednosti analizirane mere koje su duže vreme preduzimane da bi se očuvala stabilnost u zemlji i regionu.

Foto: Marina Lopičić

Istakao je da se intezivnim zajedničkim radom vojske, policije i tužilaštva preduzimju sve potrebne mere kako bi se neko odvratio od "sulude misli" da preduze bilo šta što može da ugrozi bezbednost gradjana. Komentarišući nemire u Makedoniji, Stefanović je rekao da se Srbija nije i da se neće mešati u unutrašnju politiku Makedonije.

ZAVRŠEN HITAN SASTANAK BIROA ZA BEZBEDNOST: Vučić predsedavao, sednica trajala sat i po

"Interes Srbije je da u Makedoniji bude mir. Naš interes je da se sve završi mirnim putem, da nema sukoba i ugrožavanja bezbendosti tih ljudi. Mi ne možemo da utičemo na sve dogadjaje, ali možemo da pomognemo ako neko traži", dodao je Stefanović.

Foto: Aleksandar Jovanović/arhivska fotografija

On je ponovio da će se investirati u vojsku i policiju i najavio da će tokom godine biti povećane plate policajcima.

STEFANOVIĆ: Ne očekujem da bezbednost Srbije bude ugrožena zbog Makedonije, ali MI SMO SPREMNI

"Budžetski suficit na kraju prvog kvartala je 80 miliona evra", rekao je Stefanović i istakao da je Srbija i ekonomski stabilna, ali da će se nastaviti borba za jačanje ekonomije i privrede da bi se između ostalog povećavale plate i penzije "na zdravim osnovama".

Zabrinjava izostanak reakcije Evrope na poruke albanskog rukovodstva

Stefanović je izjavio da ga zabrinjava i da ne razume odsustvo ozbiljne reakcije Evrope i sveta na uznemiravajuće poruke albanskog rukovodstva upućene Srbiji.

Foto: Profimedia

"Ne razumem da ne postoji ozbiljna reakcija – kada pozovete nekoga i kažete: ako su to vaše poruke onda vas ne vidimo na tom putu i ne možete računati na našu podršku", rekao je Stefanović.

BLEROVA ŽENA OSLOBODILA ZLOČINCA Za slobodu Haradinaja Rama joj platio 360.000 evra ČITAJTE U KURIRU

Stefanović je kazao da Srbija ne može da kaže ništa dobro posle "političke odluke" francuskog suda u Kolmaru da odbije zahtev Srbije za izručenje bivšeg vođe OVK Ramuša Haradinaja.

(Beta/Pink)