Foto: AP

Ceo svet priča o ovom meču

DŽOŠUA KLIČKU: U narednoj rundi ću te nokautirati! Gospodski odgovor Ukrajinca: Bolji je pobedio!

Britanski bokser Entoni Džošua izjavio je da je očekivao da će da pobedi Ukrajinca Vladimira Klička u meču za titulu prvaka sveta u teškoj kategoriji.

Ostali sportovi
> 22:22h

Džošua je nokautirao Klička u 11. rundi i postao prvak u verzijama WBA, IBF i IBO. "Želeo bih da se zahvalim 90.000 ljudi na stadionu, ostavili ste svoj ego kod kuće i respektovali ste protivnika, a takođe zahvaljujem se Kličku što je bio deo ovoga. Boksovao sam sa budućim članom Kuće slavnih, on je uzor svima po ponašanju na terenu i van njega. Takođe, poštujem i volim svakoga ko uđe u bokserški ring", rekao je Džošua i nastavio: "Izašao sam i pobedio. Nisam se mučio da u 12 rundi pobedim Klička. Borio sam se srčano i jednostavno ga pobedio, tako ja vidim ovaj meč. Znao sam da je moguće povrediti ga i činio sam to rundu po rundu. Nisam došao da boksujem, već da ga povredim. Ja sam bokser koji nokautom rešava mečeve. Uz dužno poštovanje Klička želeo sam da mu naudim u ringu. Na kraju sam shvatio šta moram da uradim i učinio sam to" .

Kličko je nokautiran u 11. rundi. "Malo sam emotivan, zato što sam znao da su postojali oni koju su sumnjali u mene, ali sam ih demantovao. Rekao sam Kličko uoči 11. runde: U narednoj rundi ću ti isprašiti zadnjicu. Bilo je to klasično prepucavanje usred meča. Sada idem kući da sa svojom porodicom nešto pojedem i opustim se... Iskustvo? Ma to je samo prvi takav meč u nizu. Ne idem nigde, pre ili kasnije opet ću da boksujem na Vembliju. Ja sam bokser i svejedno mi je sa kim ću u ring. Međutim, moj promoter i trener najbolje znaju šta je dobro za mene. Svi se nešto javljaju, izazivaju, ja sam tu...", rekao je Džošua.
Kličko je čestitao Džošui na pobedi. "Bolji bokser je pobedio i to je sjajna stvar za boks. Dvojica džentlmena su se borila i hvala vam svima što ste bili džentlmeni jer boks potiče iz Engleske. Volim vas sve, bili ste sjajni, svih 90.000. Nadam se da ste uživali u borbi – hvala za vašu veliku podršku i što toliko volite naš sport. Entoni je bio bolji i tužan sam što nisam pobedio. Planirao sam to, ali jednostavno nije išlo. Žao mi je što moja ruka nije podignuta, ali on nije posustao i borio se dok nije osvojio titule", rekao je Kličko.
Ukrajinac je rekao da još nije odlučio da li će biti spreman za revanš. "Naravno da sam zainteresovan za revanš, postoji opcija u ugovoru. Ali prvo moram da analiziram šta se, zaboga, dogodilo", rekao je Kličko.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kikbokser izbegao siguran nokaut potezom iz Matriksa!