Foto: Fonet

Tuga

ŠTO TE NEMA: Godišnjica od smrti Jadranke Stojaković

Ona i dalje živi među nama. Setim je se svakog dana zahvaljujući nekim našim sitnicama ili pesmi koja zasvira na radiju, kaže pevačicina saradnica Maja Tatić

Pop kultura
> 00:00h

Na današnji dan pre godinu dan tiho i nakon borbe s opakom bolešću u 65. godini napustila nas je Jadranka Stojaković. Prijatelji i kolege velike kantautorke i slikarke obići će njen grob u Banjaluci, a za Kurir o Jadranki govori Maja Tatić, koja je uz nju provela poslednje godine života.

- Veoma je brzo prošlo godinu dana. Jadranka i dalje živi među nama. Setim je svakog dana zahvaljujući nekim našim malim sitnicama ili nekoj pesmi koja zasvirana radiju - započinje priču Maja.

- Prvih godina našeg druženja mogla još da zapeva, a onda je bolest uzela maha. Na Radio-televiziji Republike Srpske, gde je radila poslednjih pet godina kao urednik, neće biti zaboravljena. Napravićemo „Jadrankim kutak“, izložbeni prostor koji će moći da vide gosti, a biće prikazan i dokumentarac „Jadranka“, koji je snimio Branko Lazić. Publika će moći da vidi njene klavijature i gitare, ali i slike koje je napravila - kaže Tatićeva.

Jadranka se od 2009. borila s opakom bolešću motornog neurona (ALS), koja joj je dijagnostikovana posle pada na bini na nastupu u Japanu. Njeno stanje se s vremenom sve više pogoršavalo, pa se zbog postepenog odumiranja mišićnog tkiva sve teže kretala i govorila, da bi na kraju ostala prikovana uz krevet, u kom je, nažalost, dočekala i poslednje trenutke života. Ostavila nam je vanvremenske hitove poput „Što te nema“, „Ima neka tajna veza“, „Sve smo mogli mi“ i druge.

Poklon prijateljici JADRANKINA POSLEDNJA PESMA Maja Tatić snimila je i poslednju Jadrankinu pesmu „Sve poruke tvoje“. Ona je nastala još 2012. i govori o ljubavi, a objavljena je krajem prošle godine. - Pesma je bila njen poklon meni. Ona ju je čula kada je završena i bila je zadovoljna svim njenim segmentima. Iako smo i spot snimili davno, nažalost, nije uspela da ga pogleda pre nego što je preminula - kazala je Tatićeva. U spotu se smenjuju njene grafike, a prateće vokale otpevala je Maja Sar.

Ekipa Kurira

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Na pomen njihovog imena, suze odmah krenu: Tragedije koje estrada nikada neće zaboraviti