Foto: FonetAP

Isrotijski

TRAMP ĆE SE SUSRESTI SA PAPA FRANJOM: Prva njegova predsednička poseta inostranstvu

Američki predsednik Donald Tramp boraviće, kasnije ovog meseca, u poseti Izraelu, Vatikanu i Saudijskoj Arabiji tokom svog prvog putovanja u inostranstvo od kada je stupio na predsedničku dužnost, javio je "Politiko" pozivajući se na dva zvaničnika Bele kuće, koja nisu imenovana.

Planeta
> 00:00h

Rojters navodi, pozivajući se na visoko pozicionirane izvore, da će se Tramp, tokom posete Vatikanu, sastati sa papa Franjom 24. maja.Svoju turneju, Tramp će završiti na samitu NATO u Briselu 25. maja i na sastanku zemalja G7 na Siciliji narednog dana.

"Politiko" ističe da prva poseta inostranstvu obično predstavlja "prekretnicu" za novog predsednika SAD, a da su visoki ulozi za osoblje Bele kuće, koji pokušavaju da učvrste saveze u inostranstvu.Tramp je na nedavnoj konferenciji za novinare sa italijanskim premijerom Paolom Đentilonijem pomenuo da je zainteresovan da se susretne sa papa Franjom.

Prošle nedelje, izraelski zvaničnici potvrdili su da su u pregovoru sa Belom kućom oko ugovaranja Trampove posete Jerusalimu.

(Tanjug)