Foto: Printskrin

Golden Stejt poveo 2:0 protiv Jute

(VIDEO) ZLA KRV U VAŠINGTONU: Vizardsi uništili Boston, ali je meč obeležila brutalna tuča igrača

Košarkaši Vašingtona pobedili su na svom terenu ekipu Bostona 116:89 u trećem meču polufinala plej-ofa Istočne konferencije NBA lige.

Košarka
> 00:00h

Vašington je smanjio na 2:1 u seriji, koja se igra na četiri pobede. Naredni meč biće odigran 8. maja u Vašingtonu. Vizardsi su meč praktično rešili u prvoj četvrtini koju su dobili 39:17. Vašington je potom održao vođstvo i zasluženo je stigao do pobede. Ovaj meč je obeležila žestoka tuča Kelija Obrea i Kelija Olinijaka početkom druge četvrtine. Inače, arbitri su na ovoj utakmici dosudili čak osam tehničkih grešaka.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džon Vol sa 24 poena i 8 asistencija, dok je Bojan Bogdanović ubacio 19 uz 10 skokova. Najbolji u poraženoj ekipi bio je Al Horford sa 16 poena. "Ne volimo mi njih, ne vole oni nas. To je tako", rekao je igrač Bostona Ajzea Tomas, koji je postigao samo 13 poena.
Golden Stejt je na svom terenu pobedio Jutu 115:104 i poveo 2:0 u polufinalnoj seriji Zapada. Najbolji u pobedničkom timu bio je Kevin Durant sa 25 poena, dok je Stef Kari ubacio 23, a Drejmond Grin 21. Najefikasniji u redovima Jute bio je Gordon Hejvord sa 33 poena.
Treća utakmica ove serije na programu je 7. maja u Solt Lejk Sitiju.