Foto: Printskrin/Fejsbuk

ISPRAVKA Beba nije u ruci “ponela majčinu spiralu”

Naš sajt je preneo priču o Lusi Helen iz SAD ali informacije u tekstu nisu odgovarale sasvim istini, stoga je sajt Raskrinkavanje ocenio kao "prenošenje lažne vesti"

Žena
> 13:48h

Naime, 2017. godine je Amerikanka Lucy Hellein na svom Facebook profilu objavila fotografiju svog novorođenčeta koje drži spiralu marke „Mirena“, uz status „Mirena nije uspela“. I njena je fotografija postala viralna, a mediji su, pa i mi, pogrešno navodili da se njena beba rodila držeći spiralu u ruci.

Majka je naknadno medijima objasnila da su lekari znali kako je njena spirala ostala u maternici, ali je nisu mogli locirati, a nakon što su je tokom carskog reza pronašli i uklonili lekari su je stavili u ruku novorođenčeta što je fotografisao njen prijatelj.

I dr. Leena Nathan, specijalista ginekologije i porodništva s Kalifornijskog univerziteta u Los Angelesu objasnila je kako je nemoguće da se novorođenče rodi držeći spiralu u ruci, jer ne postoji način da spirala uđe u amnionsku vrećicu, membranu ispunjenu tečnošću koja okružuje fetus dok raste u maternici.

Izvinjavamo se čitaocima na pogrešnoj interpretaciji i prenošenju lažne vesti

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

NE VERUJE ŠTA GA JE SNAŠLO: Ovo je nasmejalo bebu, a zgrozilo tatu