Foto: Reuters

Bezumno

NEVIĐENI MASAKR U PAKISTANU: Avganistanska vojska napala POPISIVAČE STANOVNIŠTVA

Najmanje devet lica ubijeno je kada su avganistanske bezbednosne snage, uz podršku artiljerije, otvorile vatru na radnike koji su, sa pakistanske strane granice, prikupljali podatke za popis stanovništva i na trupe koje su ih pratile.

Planeta
> 00:00h

Tom prilikom život je izgubilo devet civila, a 42 je ranjeno, među kojima su žene i deca.Kako su navele pakistanske civilne i vojne vlasti, taj prekogranični napad nije bio ničim izazvan, dok avganistanski zvaničnici tvrde da su Pakistanci prvi otvorili vatru i ranili dva avganistanska policajca, prenosi AP.

Portparol pakistanske vojske general major Asif Gafur rekao je da je vojska zatvorila granicu kao odgovor na taj napad, čime je blokiran prolaz ljudi i robe do Avganistana.

"Za sada, primili smo devet tela. Ti civili su ubijeni u avganistanskom napadu", rekao je doktor državne bolnice u Čamanu, Aktar Muhamed, dodavši da su neki od ranjenih u kritičnom stanju.Premijer Pakistana Navaz Šarif izdao je saopštenje u kome je avganistanski napad opisao kao "nesrećan".

On je insistirao da Kabul prestane sa prekograničnim napadima, upozoravajući da takvi napadi prete naporima da se uspostavi mir u Avganistanu.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir TV Vesti 05.05.2017: Kada će biti iseljeni migranti iz centra Beograda

(Tanjug)