Foto: Nebojša Mandić

Uhapšen prijatelj likvidiranog

RASPLET UBISTVA U CENTRU BEOGRADA: Kum ćuti o likvidaciji karatiste Vlastimira Miloševića!

Policija sumnja da je Marko Miljković pomogao ubici Veljku Belivuku da organizuje zločin, jer je sa žrtvom bio u svađi zbog nesuglasica oko poslova obezbeđenja

Crna Hronika
> 01:22h

BEOGRAD - Marko Miljković, kum karatiste Vlastimira Miloševića, koji je likvidiran krajem januara u centru Beograda, uhapšen je u četvrtak zbog saizvršilaštva u ovom zločinu. Miljković se sumnjiči da je nabavio automobil kojim se Veljko Belivuk, inače neposredni izvršilac ubistva koji se od zimus nalazi u pritvoru, koristio za vreme zločina. On se, međutim, na saslušanju u tužilaštvu branio ćutanjem, odbijajući da iznese odbranu na teške optužbe da je učestvovao u likvidaciji sopstvenog kuma. Kako Kurir saznaje, Miljković se od ubistva Miloševića krio u svom štek stanu, gde je naposletku i uhapšen. Pokušao bekstvo - On je nekoliko dana nakon zločina pokušao da izađe iz zemlje, ali je vraćen s granice i opomenut da ne napušta zemlju - otkriva naš sagovornik. Saznanja do kojih su policijski operativci došli tokom istrage ubistva u Ulici kraljice Marije ukazala su im na vezu između Marka Miljkovića i Veljka Belivuka. - Milošević i Miljković su bili u svađi oko godinu dana, navodno zbog poslova obezbeđenja kojim su se bavili, a i zbog karatistine sumnje da ga kum potkrada. Za to vreme Marko se približio Velji Nevolji, kome je punio glavu pričama protiv svog nekadašnjeg nerazdvojnog prijatelja - objašnjava naš izvor. Navodno, nedeljama je Velji Nevolji pričao o tome kako sa jednim klanom priprema i njegovu likvidaciju. Manipulator - Lagao ga je da ima informaciju da je karatista uzeo veliki novac od nekih kriminalaca i da je pitanje dana kad će da ga ubije. Čak ga je sumnjičio i za šurovanje sa ubicama Aleksandra Stankovića. Noć uoči ubistva rekao mu je: „Što ne rokneš Vlastu, što si pi.čka, što ga se plašiš?“, i već ujutru Vlastimir je bio mrtav - kaže izvor.

Tvrdi da je nevin... Veljko Belivuk osumnjičen za ubistvo Miloševića

Podsetimo, Vlastimir Milošević ubijen je krajem januara ispred svog porodičnog stana u Ulici kraljice Marije. Surova likvidacija dogodila se u sedam sati ujutru, a njegovo telo je nepomično ležalo na šinama satima. - Ubica je bio maskiran kapuljačom i čekao je da Milošević izađe iz stana. Kad je krenuo da zagreje automobil kako bi odvezao dete u vrtić, ubica ga je pojurio i ispalio hice iz „škorpiona“ na njega - priča naš sagovornik. Policija je desetak dana nakon ubistva identifikovala i označila kao ubicu Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, na osnovu bioloških tragova sakupljenih u istrazi. Dokazi - DNK koji je izolovan sa oružja, tela žrtve i automobila koji je korišćen u likvidaciji pripada Veljku Belivuku, što su potvrdile forenzičke analize. Osim toga, zločin je loše isplaniran, pa su ga snimile nadzorne kamere - dodao je naš izvor. Belivuk od hapšenja negira umešanost u likvidaciju Miloševića. takođe na saslušanju pred zamenikom višeg tužioca on je u prvim danima istrage tvrdio da je nevin i da mu zločin neko namešta.

Kumovi KRSTIO MU DECU Marko Miljković je bio kum na venčanju ubijenog Vlastimira Miloševića, a kasnije mu je krstio decu. - Vlastimir je bio blizak s njim, pomagao mu, čak ga je uveo u posao. Nije verovao da mu kum radi o glavi kad su mu drugi pričali, već je prekinuo kontakt tek kad je sam uvideo da postoje problemi - ispričao je dobro upućen sagovornik Kurira.

EKSKLUZIVNO! KUM IZDAO KARATISTU: Veljo, p..ko, što ne rokneš Vlastu?