Užas u Beloj Crkvi

LOPOV ISPREBIJAO VLASNIKA KUĆE: Rascopao mu glavu palicom na spavanju

Sinišu Mandžulja (71), američkog državljanina, na spavanju krvnički izudarao pljačkaš koji mu je upao u kuću u nameri da ga opljačka, nanevši mu pritom teške povrede glave

Crna Hronika
> 22:30h

BELA CRKVA - Siniša Mandžulj (71) iz Bele Crkve teško je povređen kada ga je u noći između petka i subote, oko sat vremena iza ponoći, provalnik koji mu je upao u kuću palicom nekoliko puta udario u glavu, a potom pobegao. Mandžulju, koji je inače američki državljanin, pomoć je ukazana u vršačkoj bolnici, gde su mu ušivene posekotine na glavi. Dozivao pomoć Kako saznajemo, policija je juče privela nekoliko osumnjičenih, među kojima je jedan maloletnik. U razgovoru za Kurir Mandžulj objašnjava da je spavao kada je osetio jak udarac u glavu. - Spavao sam na stomaku kada me je probudio jak udarac. Onako sanjiv i u šoku, okrenuo sam se, a potom je usledio još jači udarac u čelo. Podigao sam ruke i ćebe da se zaštitim, a on je nastavio da udara, jedan udarac sam dobio po prstu, na kom mi je pukao nokat. Dozivao sam pomoć, a on je sve vreme krvnički udarao nekom palicom i vikao: „Ćuti, ćuti.“ Ne znam kako me nije ubio - kaže potreseni čovek.

Mesto napada... Porodična kuća Mandžulja

U trenutku, kako kaže, provalnik je shvatio da nije uspeo da ga onesvesti, pa se dao u beg. - Jedino što sam uspeo da vidim jeste da je reč o muškarcu sa velikom kapuljačom na glavi. Kada sam nekako uspeo da se uspravim u krevetu i da krenem za njim, on je pobegao. Možda bih ga i stigao da mi oči nisu bile pune krvi i da se nisam upleo u ćebe - priseća se Mandžulj dok nam pokazuje jezivu povredu na glavi.

Ispreturana kuća Prema njegovim rečima, tek tada je video u kakvom stanju mu je kuća i shvatio kako je provalnik uspeo da dođe do njega. - U kući je sve isprevrtano. Ništa od toga nisam čuo. Po kući je bilo blata, a vrata od letnje kuhinje bila su razvaljena. Vrata od kuće nikad nisam ni zaključavao, tako da je slobodno ušao, i to ko zna koliko pre nego što je nasrnuo na mene - priča naš sagovornik. Mandžulj objašnjava da mu novac nije ukraden i da ne zna šta je provalnik uopšte tražio. - Kasnije sam video da mi nedostaju jedan Kenedijev srebrnjak i češki dukat koje mi je poklonio prijatelj. Oba ne vrede više od 40 dolara. Imao sam oko 10.000 u novčaniku, ali ga lopov verovatno nije našao - rekao je napadnuti čovek.

Tragovi PROVALNIK IZGAZIO BAŠTU Da je provalnik ušao sa zadnje strane kuće, pored razvaljenih vrata, svedoči i činjenica da su njegovi tragovi pronađeni u bašti. - Bašta je ograđena, ali je on preskočio betonski zid i preko bašte došao sa zadnje strane. Staza je bila blatnjava, a nogom je najverovatnije razvalio drvena vrata. Kada je to uradio, nije više imao nijednu prepreku - kaže Mandžulj, koji nam je potom pokazao i odvaljenu letvu od vrata.

(Jelena Rafailović)