Foto: Marina Lopičić, Fonet

Skandalozno

ODAKLE PARE! DINKIĆEV PULEN MILIONER! Funkcioner Vlade kupio vilu od 409.310 evra!

Funkcioner Vlade Srbije, državni sekretar u Ministarstvu finansija Nenad Mijailović (37) uspeo je da za kratko vreme službovanja obezbedi luksuzan krov nad glavom pošto je pazario vilu od basnoslovnih 409.310 evra!

Politika
> 18:58h

Da stvar bude čudnija, Mijailović je velelepnu kuću zapravio kupio od državne Republičke direkcije za imovinu, koja je prodavala 109 državnih vila i stanova...

Državni sekretar u Ministarstvu finansija Nenad Mijailović (37) uspeo je da za kratko vreme službovanja obezbedi luksuzan krov nad glavom pošto je pazario vilu od 409.310 evra! Mijailović je kuću u Ulici Beogradskog bataljona na Banovom brdu kupio od Republičke direkcije za imovinu, koja je decembra prošle godine oglasila prodaju 109 državnih vila i stanova kojima je ranije raspolagalo Društvo za iznajmljivanje nekretnina (DIPOS). Mijailović, doduše, primi mesečno 494.972 dinara (oko 4.023 evra) pošto je angažovan i u jednoj kompaniji.Ipak i sa tolikom zaradom za keširanje vile morao bi da radi gotovo osam i po godina, pod uslovom da „živi od vazduha“ i ne potroši ni paru na hranu, račune... Za ovaj slučaj saznalo se pošto je bivši direktor DS Amir Bislimi prozvao Mijailovića da je kupio vilu.

- Državni sekretar u Ministarstvu finansija Nenad Mijailović kupio je od Diposa vilu za 400.000 evra. Vila se vodi na njegovu ženu. Nalazi se na Banovom brdu - napisao je na Tviteru Bislimi. Vila koja se nalazi pored klinike IRVA na Banovom brdu uveliko se, prema pisanju portala Espreso, renovira. - To je državna kuća koju je kupio Mijailović. Radovi su u toku, vila se uveliko renovira - potvrdio je izvor portala Bislimijeve navode. Podsetimo, Republička direkcija je krajem 2016. oglasila prodaju državnih vila, stanova, poslovnog prostora na Banovom brdu, Voždovcu, Vračaru i u Zemunu. U Ulici Beogradskog bataljona, gde se skućio Mijailović, kvadrat je bio među najskupljim pošto je, kako su tada navodili mediji, reč o ekskluzivnoj lokaciji. Tu se prodavalo šest vila - pet od oko 182 kvadrata za po oko 311.000 evra, dok je šesta, koju je kupio Mijailović, od oko 202 kvadrata, bila procenjena na 409.000 evra. Državni sekretar juče nije odgovarao na pozive i poruke Kurira. Nikakav odgovor nije stigao ni iz Direkcije, kao ni iz Ministarstva finansija.

Biljana Bojić

Specijalizovao se za poslove sa strancima PULEN MLAĐANA DINKIĆA

Nenad Mijailović, koji u stručnim krugovima važi za dobrog poznavaoca finansija, u državnu službu ušao je kao kadar Mlađana Dinkića, a opstao je u Ministarstvu finansija i posle odlaska prvog šefa. Bio je uključen u sve značajnije poslove koji se sklapaju sa stranim partnerima, posebno u aranžmane sa Arapima.