Foto: Printscreen Yt

I Ameri imaju svog lorda Sita

DART VEJDER JE ŽIV: Hirurg iz Tenesija imenjak čuvenog lika!

MEMFIS - Dart Vejder nije umro u nastavku filma "Star vors: Povratak džedaja", on je zdravo i dobro i živi u Tenesiju. Naime, Dart Vejder Vilijamson (39) nosi ime poznatog lika iz filmske sage još od 1978, godinu dana nakon što je prikazan prvi deo originalne trilogije "Star vorsa".

Planeta
> 19:52h

Vejder radi kao hirurški tehničar u bolnici u prigradskom delu Memfisa.

- Kada sam se rodio, mama je želela da me nazove Junior, po mom ocu. Međutim, moj otac, koji je bio veliki ljubitelj "Star vorsa" i lika Darta Vejdera, pomislio je da bi to bilo jedno opako ime za sina - rekao je Vejder.

S obzirom na to da je njegova majka bila pod dejstvom anestezije nakon porođaja, jednostavno se složila s njim i rekla "može, okej, super." Jednom ga je zaustavila policija zbog brze vožnje i policajac nije želeo da mu napiše kaznu jer je bio oduševljen njegovim imenom.

Apsurd je to što on uopšte i ne voli „Star vors“.

I UKRAJINA IMA DARTA NIKOLAJEVIČA VEJDERA

Inače i jedan ukrajinski političar uzeo je ime Dart Nikolajevič Vejder i osnovao Internet partiju. Kandodovao se za više funkcija: od predsednika Ukrajine do gradonačelnika Kijeva i Odese. Iako se uvek pojavljivao uz poznatu muziku iz filma i stormtruperse, nikad ga nisu izabrali na funkcije za koje se kandidova.

E.K.