Foto: SNP Naši

Kad se kačiš sa ruskim specijalcima

ŠOKANTNE FOTOGRAFIJE: Pogledajte kako je ruski padobranac PRETUKAO RAMUŠA HARADINAJA!

Sukob u kojem je ruski padobranac brutalno pretukao komadanta OVK Ramuša Haradinaja desio se 2000. godine, a epilog te tuče možete videti na fotografijama koje je objavio pokret Naši.

Politika
> 08:42h

Na fotografijama se vidi pretučeni predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj!

Sukob se desio maja 2000. godine između ruskih vojnika koji su bili stacionirani na Kosovu i Metohiji i novoformiranih bezbedonosnih snaga u južnoj srpskoj pokrajini.

Ove fotografije su nastale 2000. na Kosovu u blizini sela Mušotište u Suvoj Reci.

– Ruska jedinica iz sastava KFOR-a zaustavila je vozilo s naoružanim teroristima, među kojima je bio i Haradinaj.

Pošto su brzo savladani i razoružani, Haradinaj je rekao ruskom padobrancu da je džudista i da bi drugčije razgovarali da Rus nije naoružan. Ruski vitez je naredio da odvežu Haradinaja, ostavio je pušku, a onda objasnio kakva je razlika između ruskog padobranca i najobičnijeg bandita. Borba je bila kratka i naterala je suze na oči Haradinajevoj pratnji. Ruski vojnici, koji tada nisu znali ko je Haradinaj, predali su uhapšene organima UN koji su, kao i mnogo puta posle toga, oslobodili zločinca – dodaje se u saopštenju tog pokreta.

Foto: SNP Naši

Upitan da prokomentariše ove fotografije Ramuš Haradinaj hteo ni da potvrdi, ali ni da demantuje ovaj događaj.

– Ne želim da odgovaram na srpsku propagandu – bilo je sve što je rekao Haradinaj.

Kako je objašnjeno, ruski specijalci su ovu fotografiju poklonili Igoru Marinkoviću iz ovog pokreta tokom njegove posete Moskvi.

– Fotografija koja je čuvana kao jedan od najdražih trofeja elitne padobranske jedinice i do sada nikada nikom nije pokazana, poklonjena je kako bi se podigao moral građanima Srbije, ali i kao zavet da je veliki broj Rusa spreman da dobrovoljno učestvuje u odbrani Kosmeta – navode iz ove organizacije.

O ovom događaju su svojevremeno pisali i agencija AFP, kao i nemački “Špigl”. Oni su tada objavili da je “bivši komandos” iz Oslobodilačke Vojske Kosova povređen u sukobu s pripadnicima snaga bezbednosti koje su na Kosovu iz Rusije.

Foto: SNP Naši

Reagovao je tada i ruski kontigent na Kosovu saopštenjem za javnost.

– Prilikom privođenja osumnjičenog došlo je do pružanja otpora i naši vojnici su upotrebili minimalnu silu kako bi ga savladali – kazano je u saopštenju Rusa.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ovo do sada niste videli iz Nikinaca