Foto: Reuters

Proširenje posle izlaska Britanije

MOGERINI NAJAVLJUJE NOVO UJEDINJENJE EVROPE: EU će primiti zemlje Balkana posle Bregzita!

TORINO, NJUJORK - Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini izjavila je u intervjuu za Stampu da je "sigurna" da, nakon odlaska Velike Britanije iz Unije, "njena budućnost neće ostati na 27 članova zato što ćemo imati nove zemlje članice"!

Politika
> 01:06h

"Mislim na zemlje Balkana sa kojima pregovaramo o ulasku u EU. Mnogi o tom procesu govore kao procesu 'proširenja', ja više volim da pričam o ponovnom ujedinjenju Evrope", rekla je Mogerinijeva torinskom dnevniku u Njujorku, odgovarajući na pitanje da li će Bregzit oslabiti EU.

Upitana o tome koliko su odmakli pregovori sa Srbijom i drugima sa Balkana u procesu njihovog ulaska u EU, Mogerinijeva je navela da se "zahvaljujući odnosu svake pojedinačne zemlje s EU uspelo u tome da se u velikoj meri izleče ratne rane koje su nastale pre samo 20 godina".

"Put je i dalje dug i naporan i ne uvek pravolinijski. Ali, uverena sam da će on biti nastavljen zahvaljući i činjenici da svaka od ovih zemalja ima zajedničku perspektivu u EU".

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14 SATI UŽIVO: Voker ne može u Srbiju?