Foto: Profimedia

Striktno

(VIDEO) SVE ZABRANE ZA DONALDA TRAMPA: Evo šta ne sme da radi u Ovalnoj sobi

Američki predsednik ne bi trebalo u Ovalnu sobu da prima strance koji su umešani u krupne skandale, da priređuje foto-sesije sa predstavnicima medija iz zemalja koje su optužene za mešanje u izborni proces, kao i da prima ljude koji su usko povezani sa Niksonom istog dana kada smenjuje direktora FBI, piše Vašington post.

Planeta
> 17:46h

Na taj način je američki list prokomentarisao sastanak američkog predsednika Donalda Trampa sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom i ambasadorom Rusije u SAD Sergejem Kisljakom, a koji je zatim primio i Henrija Kisindžera, državnog sekretara u Niksonovoj administraciji, za čije vreme je izbila afera Votergejt.

"Zapravo nema ničeg pogrešnog u tome da predsednik poziva predstavnike drugih zemalja u Ovalni kabinet, međutim obično aktuelni lideri ne razgovaraju sa strancima koji su umešani u krupne skandale u administraciji", navodi list.

"Takođe, oni teže da izbegnu fotografisanje sa predstavnicima zemalja koje su optužene da su se mešale u američke predsedničke izbore. Pored toga, bilo bi bolje da ne razgovara sa ljudima koji se usko povezuju sa Niksonom istog dana kada se odluka o smeni direktora FBI poredi sa jednim od najgorih poteza tog osramoćenog predsednika", dodaje se u članku.

Podsetimo, čitavu lavinu negodovanja američkih medija prouzrokovale su fotografije sa sastanaka Trampa i Lavrova koja su objavljene na sajtu Ministarstva inostranih poslova Rusije, a koje su ocenjene da je u pitanju teorija zavere.

(Sputnjik Srbija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV: TOP 10 najvećih “bisera” Donalda Trampa!