Foto: Shutterstock

Recept

Torta kraljice Elizabete

Sastojci

Recept dana
> 14:32h

120 g crne čokolade 120 g šećera 120 g putera 220 g keksa Za podmazivanje pola kašike putera Za glazuru 220 g crne čokolade Za ukrašavanje mleveni keks ili mleveni orasi PRIPREMA 1. Podmažite puterom pleh i prekrijte ga masnim papirom. Izlomite keks na komadiće (veličine badema). 2. Penasto umutite puter i šećer, dodajte otopljenu čokoladu i sve vreme muteći dodajte jaje. Dodajte i izlomljeni keks, dobro promešajte žicom, pa sipajte u podmazan pleh i ostavite da se hladi najmanje tri sata. 3. Kolač prelijte glazurom od otopljene čokolade u koju ste dodali mrvicu ulja ili margarina, pa ga ostavite na sobnoj temperaturi. Ukrasite mlevenim keksom ili mlevenim orasima.

Savet Ova poslastica će odlično ispasti čak i početnicima u kuvanju, jer priprema ne može biti jednostavnija