Foto: Fonet/ap

Sa Albancima se niko ne ruga

KRVNIK HARADINAJ PRETI: Uzeću Srbiji sve do Niša, ako iz ustava ne izbrišu Kosovo

PRIŠTINA - Predsednik opozicione Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj ponovo preti Srbiji i poručuje da, ako postane premijer, a Srbija do tada ne izbriše Kosovo iz svog ustava, on će trećinu teritorije Srbije prisvojiti Kosovu, počevši, kako je rekao, od Niša.

Politika
> 12:20h

Na Kosovu su raspisani vanredni parlamentarni izbori, koji će biti održani 11. juna, a Haradinaj smatra da je vreme, kako kaže, da neko poništi agendu Srbije kojom se ruga Kosovu. On je u emisiji "Rrokum Rroll" na TV Rrokum, rekao da bi "trebalo kazati Evropskoj uniji (EU), a posebno SAD-u, da Albanci nisu narod sa kojim neko može da se poigrava i da nam se ruga".

"Na ovu temu Evropa ne radi ništa. Zahvalan sam Berlinu, koji je imao jasan stav u vezi sa mojim slučajem, ali kada je u pitanju Brisel, ovo nije fer, jer se na Balkanu EU vidi kao strana koja ne može uveriti stranke da donesu teške odluke. Trebalo bi da reaguje Amerika i da Srbiji pokaže njeno mesto", naveo je Haradinaj, koji je bivši predsednik kosovske vlade.

Srbija, smatra on, treba da izbrišei Kosovo iz preambule njenog Ustava.

"Ako Evropa i Amerika ne odrade ovaj posao, onda nam ne preostaje ništa drugo nego da uvedemo reciprocitet, dok oni drže Kosovo u svojem Ustavu, onda je red na nas da i trečinu njihove teritorije uvrstimo u našu teritoriju", rekao je Haradinaj i dodao:"Neće više da se s nama poigrava loš komšija", preneo je portal Kos-net.

ŠOKANTNE FOTOGRAFIJE: Pogledajte kako je ruski padobranac PRETUKAO RAMUŠA HARADINAJA!

POTERNICA ZA ZLOČINCEM OSTAJE: Srbija i dalje istražuje Ramuša Haradinaja

KAKAV MUSLIMAN, NISAM NI UŠAO U DŽAMIJU, MI ALBANCI NISMO NI NALIK NJIMA: Šok ispovest Haradinaja!

VOKER SPREMA SRBIJI VELIKO ZLO: Tajni plan dokazanog SRBOMRSCA i zlikovca Ramuša Haradinaja!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir TV VESTI UŽIVO: Hoće li Vučić ubediti Kineze da ulažu u našu vojnu industriju?