Foto: Saša Pavlić

Najbolji fudbaler Australije o srpskom fudbalu

MILOŠ NINKOVIĆ: Džaba titule i Zvezdi i Partizanu ako ne mogu ništa da urade u Evropi

Pratim sve što se dešava. I mojoj generaciji su spočitavali da nam je premijer namestio titulu, tvrdi fudbaler

Fudbal
> 00:00h

Najbolji fudbaler Australije Miloš Ninković (32) ne može bez Crvene zvezde. Popularni Nine, koji je pre tri godine ostvario dečačku želju osvajanjem titule sa crveno-belima, pomno prati dešavanja u Superligi.

- Naravno da pratim Crvenu zvezdu i tužno je sve to što se događa u našem fudbalu. Nije ni počeo plej-of, a već se pričalo da je Zvezda osvojila titulu. Tužno je što u Srbiji svako može da kaže u javnosti šta hoće, bez ikakvih dokaza, a da za to ne odgovara - rekao je Ninković i dodao:

- Svašta se radi u sportu, ali mi malo preterujemo. Fudbaleri Crvene zvezde nisu izdržali pritisak da su „odavno odbranili titulu“:

- Mene je to najviše i nerviralo dok sam bio u Zvezdi. Svaka utakmica Zvezde ili Partizana, a naročito Zvezde, bila je nameštena. Ako dobijemo, nameštena je, a ako izgubimo, onda je sve normalno. Meni su lično smešne priče da premijer namešta nekom titule. Čovek ne zna gde mu je glava, milion problema u državi, sad će još da se bavi fudbalom i da nekom namešta titule. Mi smo sve to nekako izgurali i na kraju zasluženo osvojili titulu, bez obzira na to šta su pričali. Miloš Ninković ukazuje na bezvrednost titule u Superligi:

- Na kraju krajeva, džaba titule i Zvezdi i Partizanu ako ne mogu ništa da urade u Evropi. Čemu onda smisao tih titula?

Rešenje KLINCI PRE STRANACA Miloš Ninković savetuje Crvenoj zvezdi da se konačnu okrene mladima, umesto što angažuje strance: - Treba razumeti naše klubove, jer ni njima nije lako, para je sve manje. Zato je po meni jedini spas da se svi okrenu deci i omladinskim školama, da se dovedu pravi treneri, jer talentovane dece imamo, ali su nam potrebni školovani treneri koji će raditi sa tim klincima i od njih napraviti ozbiljne igrače.

Titula i ugovor TUČA S MELBURNOM Miloš Ninković postigao je odlučujući gol u penal-ruletu za svoj Sidnej u meču protiv Melburna za titulu prvaka Australije. - Uf... Utakmica je bila teška. Bilo je mnogo tuče. Penali su uvek lutrija. Oborili smo sve moguće rekorde i postali najbolji tim u istoriji australijskog fudbala. Jako lepa godina za klub, a i za mene, pa sam rešio da još godinu dana ostanem u Sidneju - kaže Miloš.

Aleksandar Radonić