Foto: Damir Dervišagić

Loša vest

KAKAV MALER ZA ORLOVE: Nemanja Bjelica najverovatnije propušta EP?

Košarkaš Minesote Timbervulvsa Nemanja Bjelica najverovatnije zbog povrede neće igrati za Srbiju na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Košarka
> 09:08h

Bjelica se povredio 15. marta tokom utakmice sa Bostonom. On je tom prilikom povredio stopalo, a operisan je nekoliko dana kasnije u Njujorku. Bjelici je popravljena čunasta kost u stopalu. Američki novinar Deren Volfson rekao je da se Bjelica i dalje oporavlja od operacije stopala i da mu je rečeno da naš košarkaš verovatno neće nastupiti na EP. "Rečeno mi je da Bjelica vrlo, vrlo verovatno neće igrati na Evrobasketu u septembru. Još se oporavlja od operacije na stopalu. Šutira sedeći" napisao je Volfson.

Srpski košarkaš je ove sezone igrao u 65 utakmica, sa prosekom od 6,2 poena, 3,8 skokova i 1,2 asistencije sa prosekom od 18 minuta po meču. Bjelica je takodje zbog povrede stopala propustio nastup Srbije na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, na kome je nacionalni tim osvojio srebro. On je poslednji put igrao za Srbiju na EP 2015. Srbija će na EP igrati u grupi D u Istanbulu sa Velikom Britanijom, Rusijom, Letonijom, Turskom i Belgijom.