Foto: Profimedia

Probajte

OSLOBODIĆETE SE STRESA I NAPUNITI ENERGIJOM: Uz ovih 9 PRIRODNIH lekova, biće veoma LAKO!

Iako postoje razni prirodni lekovi koji vam mogu pomoći da prevaziđete pad energije, uvek je preporučljivo konsultovati se sa lekarom pre nego što započnete bilo kakav tretman u slučaju da može dođi do neželjenih posledica.

Život
> 19:56h

Svi mi ponekad iskusimo pad energije usled naglog pokreta, previsoke temperature ili delovanja leka.

U ovom članku možete videti 9 prirodnih i vrlo efikasnih lekova za tretiranje hroničnog stresa uz lekovito bilje, namirnice, savete i terapije dostupne svima.

1. Sladić

Sladić je odlična namirnica za povećanje energije. Osobe sa hipertenzijom bi zapravo trebale da ga jedu u neograničenim količinama. Može se uzimati prirodan, u žvakaćoj varijanti, u vidu tableta ili kao koncentrisan rastvor.

2. Đumbir

Đumbir je prirodni stimulans bez negativnih efekata koje ima kafa sa kofeinom, koji ubrzava metabolizam i aktivira naš organizam na sve moguće načine. Takođe je vrlo efikasan kod pada energije jer kod tih padova može doći do vrtoglavice i mučnine. Može se jesti sirov, narendan uz obrok, umešan u šejkove i prirodne sokove ili u formi praha.

3. Infuzija ruzmarina i meda

Lek za dug životni vek je infuzija ruzmarina i meda koja je takođe vrlo pogodna za decu jer nema štetnih efekata. Trebate pripremiti dobro koncentrovanu infuziju od suvog ili svežeg lišća ruzmarina i zasladiti je medom koja će biti na kraju tamne boje. Može se uzimati po potrebi ili jednom u toku jutra i jednom u toku popodneva na 10 dana.

4. Atrijalna masaža

Naš ceo organizam se ogleda u uhu, kao da je nacrtan fetus u majčinoj utrobi sa glavom nadole, tačno u predelu resice. Iz ovog razloga masiranje uha sa rukama od gore ka dole pomaže pri aktiviranju tela. Pokreti u suprotnom smeru će vas opustiti. Možete koristiti i malo biljnog ulja.

5. Polen

Polen je super-hrana od pčela koju možete konzumirati svakodnevno kako biste postepeno podigli napon. Možete ga pomešati sa malo soka, jogurtom, itd.

NEĆETE VEROVATI: Evo šta se dešava sa LEKOVIMA kada im istekne rok trajanja!

6. Ulje nane

Ovo ulje će vam dati dozu vitalnosti, svežine i energije u trenutku. Uvek možete nositi malu bočicu jestivog esencijalnog ulja mente sa sobom. U slučaju hipotenzije, stavite kap ulja ispod jezika. Bitno je da ne posegnete za sintetičkim esencijama koje nemaju lekovita svojstva.

7. Alternativne kupke za stopala i noge

Ove kupke predstavljaju vrlo efikasnu kućnu terapiju jer se praktikuju uz često smenjivanje tople i hladne vode. Započnite sa toplom vodom na nekoliko sekundi i završite sa hladnom vodom. Manje od minuta je dovoljno. Možete ovo praktikovati jednom dnevno ili po potrebi.

8. Ulje cveća kako biste tretirali hipotenziju:

- Bahove kapi

- Divlja ruža

Stavljajte 4 kapi ispod jezika 4 puta dnevno u periodu od najmanje 21 dan.

9. Morska voda

Jestiva morska voda je namirnica koja sadrži minerale i tragove elemenata koji su našem telu potrebni u adekvatnim proporcijama. Zbog toga iima moć da leči hipotenziju povezanu sa nutritivnim deficitima na jednostavan i prirodan način.

Profimedia

(webtribune)