Foto: Reuters

Španac nastavio pobednički niz

(VIDEO) RAFA KRALJ ŠLJAKE: Nadal po peti put u karijeri osvojio Madrid!

Španski teniser Rafael Nadal osvojio je titulu na Mastersu u Madridu, pošto je u finalu pobedio Austrijanca Dominika Tima 2:0, po setovima 7:6 (8), 6:4.

Tenis
> 21:12h

Nadal je do petog trijumfa u glavnom gradu Španije stigao posle velike borbe. Meč je trajao dva sata i 18 minuta. Ovo je bio peti međusobni duel španskog i austrijskog tenisera, a četvrti trijumf Nadala. Rafa je trenutno peti, a Tim deveti teniser sveta.

Nadal je trijumfom u Madridu stigao do 72. titule u karijeri, a treće u ovoj sezoni. Tim je u karijeri osvojio osam turnira, a samo jedan ove sezone. Španac je osvojio 30. Masters u karijeri, a ove godine pobedio je na Mastersu u Monte Karlu i ATP turniru u Barseloni. Špancu je ovo bilo osmo finale u Madridu, a prvo od 2015. godine kada je poražen od Endija Mareja. Na drugoj strani, Tim je ostao bez trofeja u svom prvom masters finalu.

Nadal se po broju osvojenih Mastersa izjednačio sa Novakom Đokovićem. Španac je prvi set osvojio posle velike borbe i čak 10:8 u taj-brejku. Nadal je u drugom setu brzo stigao do brejka, a onda je pri vođstvu od 5:3 na servis protivnika imao dve meč lopte. Međutim, Tim je uspeo da se izvuče, a onda je Austrijanac na servis Nadala imao dve brejk-šanse. Španac nije dozvolio iznenađenje i zasluženo je stigao do trijumfa. Španac je za trijumf u Madridu dobio novčanu nagradu od 1.043.680 evra, kao i 1.000 bodova za ATP listu, dok je Austrijancu pripalo 511.740 evra i 600 poena za listu. Masters u Madridu igrao se za nagradni fond od 6.408.230 evra.