Foto: PR

Uspešno završen festival zapošljavanja

LINK do posla: Više od 5000 posetilaca na četvrtom LINK2job sajmu zapošljavanja!

Četvrti po redu LINK2job sajam zapošljavanja održan je u petak, 12. maja, u hotelu Jugoslavija. LINK Centar za razvoj karijere, u saradnji sa preko 400 partnerskih kompanija i 50 izlagača, uz podršku grada Beograda i Nacionalne službe za zapošljavanje, ugostio je preko 5000 posetilaca.

Edukacija
> 15:18h

Svečanom otvaranju prisustvovali su ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, predsednik Saveta za zapošljavanje i član Gradskog veća Dragomir Petronijević, kao i zamenik direktora beogradske filijale NSZ Siniša Knežević. Na ovogodišnjem LINK2job sajmu zapošljavanja, domaće i internacionalne kompanije predstavile su se sa preko 300 otvorenih radnih pozicija sa širokim dijapazonom delatnosti. Među brojnim učesnicima bile su kompanije Comtrade, ManpowerGroup, Sitel, MHT, Bosch i mnogi drugi.

Ovom prilikom, posetioci su mogli da ostvare direktnu interakciju sa potencijalnim poslodavcima i saznaju kako da na najbolji način ispune uslove za zaposlenje na određenim pozicijama, što je rezultiralo velikim brojem zaposlenih na sajmu. Usavršavanjem do uspeha – novim veštinama do radnog mesta Poseban i drugačiji, LINK2job sajam zapošljavanja i ovog puta posetiocima je ponudio raznovrstan program i mogućnost stručnog usavršavanja. Ovogodišnjih 5000 posetilaca imalo je prilike da direktno komunicira sa regruterima kompanija i informiše se o mogućnostima za razvoj karijere i uslovima za rad; po želji, posetioci su mogli da ostave svoj CV za sve pozicije koje im deluju privlačno. Svaki posetilac je dobio na poklon besplatno fotografisanje i profesionalnu obradu fotografije za CV, koje je obezbedio DesignStudio tim, kao i besplatne online Microsoft Office kurseve i kurseve engleskog jezika po želji. Svi posetioci imali su mogućnost da učestvuju u nagradnoj igri; oni najsrećniji osvojili su specijalne nagrade u vidu besplatnih kurseva iz programiranja, dizajna, e-poslovanja, pa i besplatnog školovanja na ITAcademy.

Izuzetnu pažnju posetilaca privukla je mogućnost da učestvuju u simulaciji intervjua za posao u Job Box kutku sa HR stručnjacima i savetnicima iz realnih kompanija i time unaprede svoje predstavljanje pred poslodavcima, direktno apliciraju za otvorene pozicije u Laptop Corneru, kao i da čuju predavanja na temu preduzetništva i startupa u IT sektoru, obrazovanja i unapređenja ličnih osobina. LINK2job sajam se još jednom predstavio kao važan događaj u kalendaru mladih ljudi u potrazi za poslom i kompanija koje žele da se predstave na najbolji način. Svim zaposlenima na sajmu čestitamo, a onima koji nisu pronašli zaposlenje želimo puno uspeha na sledećem sajmu i u budućem stručnom usavršavanju.