Foto: Printscreen YouTube

15 godina kasnije

NEĆU DA TI KAŽEM, ĆELAVI: Kurir pronašao devojčicu iz filma Mrtav ladan

Petnaest godina posle hit uloge Tara Manić je završila studije režije, koja je, prema njenim rečima, njena velika ljubav

Pop kultura
> 13:54h

Tara Manić s nepunih pet godina izgovorila je čuvenu rečenicu u hit filmu, a baš danas će diplomirati režiju s predstavom „Fotografija 51“ Tara Manić (20), devojčica koja je s nepunih pet godina u filmu „Mrtav ladan“ iz 2002. izgovorila čuvenu rečenicu: „Neću da ti kažem, ćelavi“, odlučila je da se zauvek oprosti od glume. Više je nećemo videti ni u jednom novom filmu, ali će zato Tara biti iza kamere! Petnaest godina nakon hit uloge Manićeva je završila studije režije, koja je, prema njenim rečima, njena velika ljubav.

Odustala od medicine

- Nikad nisam ni planirala da se bavim glumom. Kao mala sam, spletom čudnih okolnosti, dobila priliku da igram ulogu devojčice u filmu „Mrtav ladan“, potom sam igrala nekoliko sezona u BDP. Kroz srednju školu sam se sve više susretala s pozorištem i tada sam shvatila da će režija biti moj budući poziv. Mada, nisam bila sigurna da ću biti primljena, pa sam htela da se osiguram i položila sam prijemni i na medicinskom. Međutim, bila sam prva na listi FDU i odustala sam od medicine - priča Tara za Kurir.Večeras će u Ustanovi kulture „Vuk Karadžić“ biti premijerno odigrana predstava „Fotografija 51“, kojom će Manićeva položiti diplomski rad na fakultetu. U ovom komadu igra i Branislav Zeremski, s kojim je Tara već sarađivala kao devojčica. Specifičan - To što smo Bane i ja zajedno glumili u filmu nije presudilo da njega pozovem da igra u mojoj predstavi. On ima vrlo specifičan glumački izraz. Ima nešto britansko u sebi, svedeno. Meni je to bilo važno kada sam za predstavu radila ove likove iz pedesetih godina prošlog veka - zaključila je režiserka. I. E.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) DA LI SU U PEKINGU STVARNO SVIRALI U ČAST SRBA: Čija je pesma TAMO DALEKO u originalu?