Foto: Printscreen

Uoči godišnjice smrti glumalke legende

NIKO KAO BATA ŽIVOJINOVIĆ: Nikad u karijeri nije odbio nijednu ulogu

Velimir Živojinović ostaće još dugo rekorder - snimio je 280 filmova i 50 TV projekata

Pop kultura
> 10:20h

Bliži se godinu dana otkako je Velimir Bata Živojinović otišao među besmrtne. U Kuriru ćete narednih dana pročitati manje poznate detalje iz života čuvenog Valtera, koje želje nije uspeo da ostvari tokom života i šta danas kažu njegovi najbliži i kolege. Superioran Bata će u istoriji filma ostati upamćen kao glumac koji nije odbio nijednu ulogu. Iza sebe je ostavio više od 280 filmova, preko 50 TV projekata i samo dvadesetak pozorišnih predstava. Niko nije uspeo da iza sebe ostavi toliko epskih uloga kao on. Zato su ga i zvali Životinja!

Bilo da je imao epizodu, kao u „Raljama života“, gde glumi hvalisavog Srbina kog Štefica Cvek zove Trokrilni, ili je lukavi Mirta u „Skupljačima perja“, njegove uloge su se pamtile! Bio je toliko superioran da su i veliki glumci ostajali u njegovoj senci. Radio je dokle ga je služilo zdravlje, do pre četiri godine. Tada je snimio film „Led“, u kojem je igrao deda Životiju. Pre godinu dana za njim je plakala cela Jugoslavije, a on bi verovatno i danas ponovo:

Živi kroz uloge

- Samo ću da vas gledam šta radite, jer ja nikad neću umreti! I posle Bate živeće Valter i još mnogo, mnogo likova. LJubomir Radanov