Foto: Reuters

Strašan skandal

(VIDEO) TUŽILAŠTVO RADI TRAMPU IZA LEĐA: Poslednji saznao da bivši šef FBI nadgleda istragu o Rusiji

VAŠINGTON - Predsednik SAD Donald Tramp obavešten je o imenovanju specijalnog tužioca za istragu o navodnom mešanju Rusije u predsedničke izbore tek pošto je zamenik tužioca Rod Rozenštajn potpisao nalog.

Planeta
> 22:26h

Američko Ministarstvo pravde imenovalo je bivšeg direktora FBI Roberta Milera da Tramp pojma nije imao, piše Njujork tajms.

Odluku je doneo zamenik generalnog tužioca Rod Rozenštajn, a generalni tužilac Džef Sešns je saznao za imenovanje kada i predsednik nakon potpisivanja dokumenta! Prema podacima lista, državni tužilac se u to vreme nalazio u Beloj kući baveći se pitanjem koje nije vezano za imenovanje specijalnog tužioca.

Kako javlja televizija Si-En-En, u trenutku kada je Bela kuća izdala zvanično saopštenje o imenovanju Milera, Tramp se nalazio na sastanku sa kandidatom za mesto direktora FBI. Šefa države je o imenovanju Milera obavestio savetnik Bele kuće, naglasila je televizija.

Milerovo imenovanje usledilo je pošto su mediji objavili da je Komi je napisao u zapisu da mu je Tramp na sastanku u Beloj kući u februaru tražio da okonča istragu o njegovom bivšem savetniku za nacionalnu bezbednost Majklu Flinu, što je Bela kuća negirala.