Foto: Shutterstock

RECEPT

Krempita

SASTOJCI

Recept dana
> 15:14h

Za kore 6 žumanaca 6 kašika šećera 3 kašike ulja 3 kašike mleka 6 kašika brašna Fil 6 belanaca 19 kašika šećera 4 kesice pudinga od vanile 1 l vode I još šećer u prahu za posipanje PRIPREMA 1. Umutite varjačom 3 žumanceta sa 3 kašike šećera, 1,5 kašikom ulja, 1,5 kašikom mleka i 3 kašike brašna. Koru razvucite u manjem plehu obloženom pek-papirom i pecite na 200 stepeni. Postupak ponovite još jednom (dobićete dve kore). 2. Dobro umutite belanca sa 15 kašika šećera. Vodu zakuvajte s preostalim šećerom, pa ukuvajte puding od vanile i mešajte dok se ne zgusne. Dok je još vruće, dodajte polako u umućena belanca uz lagano mešanje, sve dok se masa lepo ne sjedini. 3. Donja kora neka ostane u plehu, preko nje stavite vruću umućenu masu, a preko tog fila stavite gornju koru. Ohladite na sobnoj temperaturi, pa kolač stavite u frižider. Pospite ga šećerom u prahu i secite na kocke.