Foto: Nebojša Mandić

Hit Šampion Srbije u boksu zaustavio saobraćaj

(KURIR TV) SPAVAŠ LI MIRNO, DŽOŠUA ENTONI: Šampion Srbije u boksu zaustavio saobraćaj

Ekskluzivno Miljan Rovčanin putem Kurira poručuje slavnom Britancu koji je nedavno pobedio Klička da će za dve godine da mu preotme titulu najboljeg na svetu

Ostali sportovi
> 13:12h

Srbija ima naslednika braće Kačara, Belke, Vujkovića, Borovčanina... Zove se - Miljan Rovčanin. Novi šampion države u boksu ne zadovoljava se domaćom titulom, već hoće evropski, svetski i olimpijski tron, a da je rešen da napravi čudo, pokazao je u razgovoru za Kurir. Sjajni borac silno je motivisan da sa trona sruši čak i Enotnija Džošuu, koji je nedavno postao prvak sveta u teškoj kategoriji posle pobede nad Vladimirom Kličkom.

U punoj snazi

- To mi je cilj. Hoću da u naredne dve godine zakažem duel sa Džošuom. Ubeđen sam da mogu da budem prvak sveta. A pre toga želim da boksujem sa nekim iz top 10 najboljih. Spreman sam za velika dela - motivisan je Rovčanin. Ipak, u svet se ide iz Srbije, pa samim tim Rovčanin ne odbacuje značaj domaćih trofeja. - Naravno, da bih stigao do Džošue, moram prvo da odbranim titulu najboljeg u Srbiji, pa da pokušam da napadnem titulu prvaka Balkana, a onda jurišam i na evropski tron. Znam da je za to sve potrebno mnogo odricanja i dosta treninga, ali spreman sam na sve. U punoj sam snazi i hoću još da napredujem. Srpski šampion je svestan da boks u zemlji nije više popularan kao nekada, ali obećava da će učiniti sve da vrati publiku pred ring. Učinak 100% - U profi boksu imam 17 mečeva i isto toliko pobeda. Kao najbolji u zemlji, imam dužnost da povratim ugled srpskom boksu. Mnogo mi znači pomoć Nenada Borovčanina i njegove agencije „Balkan boksing“. On mi pomaže sa mečevima i sponzorstvima - zaključio je Rovčanin.

Sve za Srbiju CILJAM ZLATO NA OI U TOKIJU Rovčanin ne krije da mu je jedna od najvećih želja da osvoji medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju. - Naravno, najveća želja mi je da osvojim zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju za tri godine. Za mene bi bila velika čast da na tako velikom takmičenju predstavljam svoju zemlju. To je san svakog sportiste, pa i moj. Nadam se da ću uspeti u toj nameri.

Noćni život ANA-MARIJA ŽUJOVIĆ PROŠLOST Paparaco Kurira prošle godine je uslikao Miljana Rovčanina sa atraktivnom instruktorom fitnesa Ana-Marijom Žujović, bivšom devojkom Vladimira Volkova, Vlade Stanojevića... - Ne prija mi takvo društvo, to je moja prošlost. Bio je to momački život. Sad sam fokusiran na boks i treninge, hoću da postižem što bolje rezultate. Noćni život i boks ne idu zajedno.

Milan Nastić