Foto: Dragana Udovičić

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: Reforma katastra prioritet, upis imovine za samo tri dana

BEOGRAD - Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je da će u narednom periodu prioritet tog ministarstva biti sprovođenje sveobuhvatne reforme katastra, kako bi investitori upis nepokretnosti mogli da obave za svega nekoliko dana.

Društvo
> 13:28h

"Ambicija nam je da ovo sprovedemo po ugledu na revolucionarnu elektronsku dozvolu, koja je, s ponosom mogu da kažem, dala zamajac građevinskom sektoru", rekla je Mihajlović u intervjuu za novi broj magazina "Diplomacy& Commerce", precizirajući da će uspostava e-katastra omogućiti da se upis imovine obavi za samo tri dana.

Izrazavajući uverenje da će investitori u Srbiji imati najbolje moguće uslove za ulaganje i širenje biznisa, dodala je da sve mere koje sprovodi njeno ministarstvo imaju za cilj da Srbija uđe u klub 20 prvih zemalja sveta po uslovima poslovanja na Duing biznis listi Svetske banke.

"Planiramo ukidanje pečata, elektronsko plaćanje poreza na imovinu, ukidanje prafiskalnih nameta Uverena sam da ćemo i ove godine napredovati na toj prestižnoj listi, i to niko ne može da zaustavi", navodi Mihajlović.

(Tanjug/Diplomacy& Commerce)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ko će od utorka voditi BIA?