Foto: Zorana Jevtić

Žestoka svađa dvojice gradskih funkcionera

ŠAPIĆ: Ne guraj me u tvoj mulj! VESIĆ: Ti si najveći muljator

Predsednik opštine Novi Beograd i gradski menadžer zakrvili se zbog nelegalnog objekta koji pripada ujaku bivšeg vaterpoliste

Beograd
> 14:54h

Bespravno izgrađeni objekat u Studentskoj ulici 45a na Novom Beogradu doveo je do žestokog sukoba predsednika te opštine Aleksandra Šapića i gradskog menadžera Gorana Vesića! Služba za izvršenje Uprave GO Novi Beograd juče je započela demontiranje nelegalnog dvoetažnog objekta čiji je vlasnik Šapićev ujak Rade Dedović. Šapić tvrdi da je Vesić prethodnih dana izneo niz neistina o ovom slučaju i da veruje da je pozadina napada na njega politička, jer i gradski menadžer, kao i on, želi da se kandiduje za gradonačelnika Beograda. Suparnici u kandidaturi - Pretpostavljam da je Vesić na ovaj način krenuo u predizbornu kampanju. Očigledno smo zasad samo nas dvojica objavili kandidaturu. Uprkos svemu, neću da ulazim u njegov mulj i brlog! - kaže Šapić i ponavlja da on nije znao da je to objekat njegovog rođaka. - Još u februaru opštinska inspekcija je izašla na teren, postavila trake i zvanično zatvorila gradilište. Uradili smo sve što je u našoj nadležnosti i taj objekat bi bio demontiran u svakom slučaju - govori Šapić i dodaje da se u zahtevu za sanaciju iz oktobra ne pominje nikakav požar, kao što tvrdi Vesić. Lažni požar Vesić nije želeo da komentariše Šapićeve navode o kandidaturi, ali je istakao da je Dedović ugrozio bezbednost pešaka zatvorivši ulaz u Studentski grad. - Što pre sruši to ruglo, tim bolje. Neverovatno je ali istinito da će Šapić za rušenje ovog objekta potrošiti sedam miliona dinara para građana, a pritom taj objekat koji je izgradio njegov ujak ne bi ni bio napravljen bez podrške opštine - kaže Vesić i dodaje da je Šapić patentirao šemu „sa prijavom nepostojećeg požara da bi se potom izgradila mnogo veća kvadratura u novom objektu“. - O okolnostima kako je taj objekat sagrađen, kako je opština Novi Beograd učestvovala u tome, ko je prijavio požar a da pritom MUP ne zna ništa o tome, ko je izdavao dozvolu na ime Alilija Amdija, čoveka koji je preminuo još u decembru, imaće priliku da se izjasni pred nadležnim organima pošto je Grad Beograd podneo krivičnu prijavu. Dakle, jedini mulj koji treba da se raščisti je onaj koji su napravili Šapić i njegov ujak. I to odmah! - završava Vesić.

Rušenje... Sporni objekat kod Studenjaka

„Indeks 10“ KAD ĆEVABDŽINICA PORASTE Sporni objekat je nikao na mestu gde je od 1983. godine postojala ćevabdžinica „Indeks 10“ Alilija Amdija, koji je imao privremenu građevinsku i upotrebnu dozvolu. Novembra 2016. opštini Novi Beograd stigao je zahtev za rekonstrukciju objekta. Rešenje je odobreno 21. novembra, ali je mesec dana kasnije Alili umro. Ipak, radovi su nastavljeni, a novi vlasnik, Šapićev ujak, napravio je mnogo veći objekat. Sa rušenjem se krenulo nakon Vesićevog insistiranja.

Ružica Kantar

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

DOK VI SPAVATE JA SE PRETURAM NOĆU! Zbog koga Sulejman Ugljanin nema sna?