"Koka-Kola" tvrdi da nije kriva za epidemiju gojaznosti

Netačno je i nepravedno optuživati samo jedan sastojak, jedan proizvod, jednu kategoriju namirnica za tako jedan komplikovan društveni problem, rekao je Izvršni direktor kompanije

Stil
> 21:08h

NJUJORK - Izvršni direktor kompanije "Koka-Kola" Muhtar Kent odbacio je optužbe da generalno gledano gazirana pića, a među njima i najpoznatije "koka-kola", snose odgovornost za epidemiju gojaznosti.

"Smatram netačnim i nepravednim optuživati samo jedan sastojak, jedan proizvod, jednu kategoriju namirnica", rekao je Kent u intervjuu listu Vol strit džornal.

On je dodao da se radi o komplikovanom društvenom problemu na kome svi treba da rade da bi se pronašlo rešenje.

"Zato mi radimo sa vladama, poslovnim sektorom i civilnim (građanskim) društvom na tome da do 2015. godine imamo programe za aktivan život u svim zemljama gde smo prisutni", istakao je Kent.

Kentovo obraćanje javnosti podstaknuto je raspravom vezanom za konzumiranje gaziranih pića, jer je gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg zatražio zabranu prodaje gaziranih napitaka u pakovanjima većim od pola litre u bioskopima, "snek" barovima i restoranima u tom gradu, prenela je agencija AFP.