Foto: Printscreen/Facebook

Čeka je operacija

HRABRA ŠIBENČANKA 13 GODINA SE BORI S RAKOM: Primala hemoterapiju a učestvovala za mis mama

Željka Štokić (44) iz Šibenika, majka dvoje dece i supruga, već 13 godina bori se boli sa opakom bolesti.

Život
> 14:42h

Pre 13 godina Željki je dijagnosticiran karcinom debelog creva, u godinu dana prošla je četiri teške operacije uz brojne komplikacije, ali je uspela i pobedila neprijatelja.

"Karcinom se vratio nakon deset godina, ovaj put na jajniku. Tri operacije i godinu i po izuzetno teške i invazivne hemoterapije koju sam u tom periodu primala svaki ponedeljak. Po nekoliko dana se nisam mogla dići iz kreveta, zbog nuspojave i sve to me oslabilo i fizički i psihički. Bila sam toliko slaba da se po mesec dana ne bih mogla ustati iz kreveta bez pomoći supruga. Nakon godinu i po agonije i primanja hemoterapije, koja nije davala rezultate, osim što me u potpunosti oslabile, odlučila sam da prestanem s hemoterapijom. To nije bila laka odluka, ali shvatila sam da će me ubiti ona, a ne karcinom", ispričala je Željka.

Doktori su joj rekli tada da joj preostalo još četiri meseca života, ali ona je puna energije i osoba koja voli život. Željka je prošle godinem dok je još primala hemoterapiju, učestvovala na izboru Miss Mama Italiana in Croatia. "Kad nanjušite svoju vlastitu smrt, ali ne samo svoju, već i tuđu u bolničkim hodnicima u kojima provedete sate i sate, zapitate se o smislu života. Na izbor sam se prijavila vođena mišlju kako me možda neće biti za dva meseca i ako ne probam sada, druge šanse neće biti. Kad ste skoro tri godine konstantno po bolnicama i kad je vaš život sveden na vađenje krvi i izbodene vene, poželite da barem na trenutak biti deo nečega što nisu beli hodnici", otvoreno priča Željka kojoj je u međuvremenu narastao novi karcinom veličine jajeta i čeka rizičnu operaciju.

sibenik.in

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

One nisu dozvolile da ih zloćudna bolest savlada: Ove dame su iz borbe sa rakom dojke izašle kao pobednice