Foto: PR

Bilingvalna nastava kao propusnica za svetske fakultete

AKO STE SE IKADA ZAPITALI: Evo kako učenje na dva jezika određuje budućnost vašeg deteta!

U današnje vreme, tečno znanje engleskog jezika je nešto što se podrazumeva i predstavlja osnovni preduslov za uspeh na akademskom i poslovnom planu. Iako u Srbiji skoro svaka škola među svojim predmetima ima i engleski jezik, ipak je malo onih koji veliku pažnju posvećuju bilingvalnoj nastavi i učenju gradiva na dva različita jezika.

Edukacija
> 00:28h

Jedna od škola koje se time mogu pohvaliti je Savremena gimnazija.

Bilingvalno obrazovanje kao must have današnjice

Savremena gimnazija od osnivanja primenjuje moderan koncept bilingvalnog obrazovanja kroz Kombinovani – bilingvalni program, koji predstavlja idealan spoj gimnazije opšteg tipa i međunarodnog plana i programa. U ovakvom sistemu, vaše dete ide u školu u kojoj časove ima na srpskom jeziku, ali umesto da nakon njih odlazi na privatne časove engleskog (koje biste dodatno plaćali), ono četiri puta nedeljno u svojoj školi aktivno učestvuje u učenju Kembridž predmeta, i to isključivo na engleskom jeziku.

Savremeni gimnazijalci jedan deo predmeta koje uče na srpskom uporedo uče i na engleskom. Učešće engleskog jezika u nastavi je do 45%, te učenici na ovaj način ne samo da usavršavaju svoje jezičke kompetencije već i usvajaju gradivo na stranom jeziku. Da bi se program još više obogatio i osavremenio, u nastavu su uvedena i tri predmeta iz Kembridž programa: engleski, matematika i globalne perspektive.

Otvorena vrata priznatih fakulteta širom sveta

Nakon završetka četvorogodišnjeg školovanja na bilingvalnom programu Savremene gimnazije, vaše dete imaće čak dve diplome, jer ova škola, pored akreditacije Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ima i akreditaciju uglednog Univerziteta u Kembridžu.

Budući da učenici na Kombinovano – bilingvalnom programu prate nastavu na oba jezika, oni će engleski usavršiti do akademskog nivoa, i na taj način bez problema moći da upišu fakultet u Srbiji ili inostranstvu (ili oba) i stanu rame uz rame sa izvornim govornicima i učenicima iz drugih zemalja.

Savremena gimnazija svake godine organizuje i besplatnu pripremu engleskog za buduće učenike svoje škole, pa deca koja nemaju dovoljan nivo znanja engleskog da bi odmah mogla da prate gradivo na ovom jeziku mogu da se pripreme za nastavu na bilingvalnom programu još pre početka školske godine.

Moderni časovi u samom centru Beograda

Pored konstantnog usavršavanja profesora, Savremena gimnazija neprestano vodi računa i o prostoru u kom njeni učenici stiču znanje. Baš zbog toga je početkom maja ove godine otvorila još jednu lokaciju škole, i to u popularnoj Beograđanki, u samom centru grada.

Učenici Kombinovano – bilingvalnog programa će tako u Masarikovoj 5 (ulaz iz Kralja Milana, Palata Beograd) moći da uče uz pomoć savremenih uređaja poput interaktivnih tabli i stolova, iPad tableta, laptopova, 3D štampača, skenera i olovaka, VR uređaja… Jer učenje na srpskom i engleskom je mnogo lakše kad moderni gedžeti u svakom trenutku mogu da priskoče u pomoć vašem detetu.

Ostali programi školovanja

Osim dvojezičnog, Savremena gimnazija ima i Nacionalni program na srpskom jeziku, koji takođe odlikuju inovativni pristupi radu. Učenici na njemu uče po nacionalnom planu i programu Republike Srbije, koji je dodatno unapređen kako bi dobili što kvalitetnije i savremenije obrazovanje.

S druge strane, oni koji žele da se školuju isključivo na engleskom jeziku mogu upisati Kembridž program u International School Savremena (na kom je celokupna komunikacija u školi na engleskom jeziku) i za četiri godine završiti dva Kembridž nivoa (IGCSE i A-level) i steći dve internacionalne Kembridž diplome (ICE i AICE).

Direktorka škole o značaju bilingvalnog obrazovanja na Kembridž forumu

Svetlana Belić Malinić, direktorka Savremene gimnazije, 18. maja u Bukureštu je učestvovala na prvom forumu direktora Kembridž škola centralne i istočne Evrope, koji je organizovao Univerzitet u Kembridžu. Ovom prilikom, direktorka je imala čast da prisutnima predstavi bilingvalni program Savremene gimnazije i njen način rada, čime je privukla veliku pažnju čelnika vodećih evropskih univerziteta.

Pogledajte kako izgleda bilingvalno obrazovanje u Savremenoj gimnaziji

Ako želite da svom detetu obezbedite zdravu, perspektivnu i sigurnu budućnost, nemojte to činiti materijalnim poklonima, već ulaganjem u kvalitetno znanje. Upišite ga u Savremenu gimnaziju, najmoderniju Kembridž gimnaziju u regionu, gde trenutno važe povlašćene cene školarina.